Ο ταλαντούχος σεφ αρχίζει να σερβίρει «ελαφριά» πιάτα, που θα σου προσφέρουν γεύση και νοστιμιά αλλά όχι πολλές θερμίδες. Η παρακάτω συνταγή αποτελεί μία τέτοιου είδους επιλογή…
Υλικά
- 750 γραμμ. πατάτες μικρές
- 75 ml βουτυρόγαλα
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 100 γραμμ. ραδίκια, κομμένα σε λωρίδες
- 1 κουταλιά παπαρουνόσπορος
- Προαιρετικά ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο, τοποθετήστε τις πατάτες και φέρτε τες σε βράση. Αφήστε τες να σιγοβράσουν για 12 λεπτά μέχρι να έχουν μαγειρευτεί τελείως. Στραγγίστε τες και αφήστε τες να κρυώσουν.
Χτυπήστε το βουτυρόγαλα με την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το ξύδι και την ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Μόλις έχουν κρυώσει οι πατάτες, περιχύστε με την σάλτσα μαγιονέζας, τα ραδίκια, το κρεμμυδάκι –αν θέλετε- και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατέψτε και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Έξαλλος ιερέας με κουμπάρα : «Πήγαινε ντύσου και έλα ξανά »
- Παιχνίδια Εκδίκησης : Η ελληνική εκδοχή του «Dr Foster» Κάνει διπλή πρεμιέρα
- Νεκρός επεσε από την Νεκροφόρα στη μέση του δρόμου- Τί έκανε το Γραφείο τελετών
- Η Γη της Ελιάς: Η Ιουλία ομολογεί στην Αριάδνη πως ο Κουράκος την κοροϊδεύει
- Κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη χωρίς αλεύρι και χωρίς γαλακτοκομικά