Ο ταλαντούχος σεφ αρχίζει να σερβίρει «ελαφριά» πιάτα, που θα σου προσφέρουν γεύση και νοστιμιά αλλά όχι πολλές θερμίδες. Η παρακάτω συνταγή αποτελεί μία τέτοιου είδους επιλογή…
Υλικά
- 750 γραμμ. πατάτες μικρές
- 75 ml βουτυρόγαλα
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 100 γραμμ. ραδίκια, κομμένα σε λωρίδες
- 1 κουταλιά παπαρουνόσπορος
- Προαιρετικά ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο, τοποθετήστε τις πατάτες και φέρτε τες σε βράση. Αφήστε τες να σιγοβράσουν για 12 λεπτά μέχρι να έχουν μαγειρευτεί τελείως. Στραγγίστε τες και αφήστε τες να κρυώσουν.
Χτυπήστε το βουτυρόγαλα με την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το ξύδι και την ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Μόλις έχουν κρυώσει οι πατάτες, περιχύστε με την σάλτσα μαγιονέζας, τα ραδίκια, το κρεμμυδάκι –αν θέλετε- και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατέψτε και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Έσπασε το νύχι: Nail Artists σας δείχνουν πως να το διορθώσετε στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο