Συνταγή για καλτσόνε πίτσας. Σπιτικά αφράτα καλτσόνε με γέμιση πίτσας για το σχολικό κολατσιό, το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για το κολατσιό στη δουλειά. Με φουσκωτή ζύμη και μία γέμιση χορταστική που μπορείτε πάντα να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα. Θα δούμε μαζί και tips για να κάνετε τα καλτσόνε πίτσας πιο κατάλληλα για παιδιά.
- Γάλα φρέσκο 300 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 150 γραμμάρια περίπου για πίτσα
- μοτσαρελα 200 γραμμάρια περίπου τριμμένη
- σαλάμι μπύρας 15 φέτες περίπου
- πιπεριά Φλωρίνης 1-2
- πιπεριά 1-2 πράσινες
- κρεμμυδι 1-2 ξερά
- μοτσαρελα 200 γραμμάρια λευκή σε φέτες
- μανιταρια 1-2 λευκά
Για την γέμιση
Τα καλτσόνε είναι απλά υπέροχα. Στην ουσία είναι σκεπαστές πίτσες που συνήθως είναι ατομικές και είναι πολύ χορταστικές και κολασμένες. Για το σχολικό κολατσιό, το ολοήμερο, το κολατσιό των μεγάλων αλλά και για ένα χορταστικό βραδινό, αυτά τα καλτσόνε πίτσας είναι η τέλεια επιλογή.
Δείτε ακόμα Αφράτο γίγας καλτσόνε
Ενώ αν θέλετε να γίνουν πιο κατάλληλα για παιδιά μπορείτε να βάλετε αντί για αλλαντικά από το σούπερ μάρκετ, σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας. Γενικότερα μπορείτε να πειραματιστείτε με την γέμιση και να βάλετε ακόμη και λαχανικά που τα παιδιά δεν τρώνε συνήθως, για να τα δοκιμάσουν πιο εύκολα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλτσόνε πίτσας:
Εκτέλεση για τα καλτσόνε πίτσας
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό φρέσκο γάλα και διαλύουμε εκεί την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το αυγό και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα. Ζυμώνουμε κι αν η ζύμη μας φανεί λίγο σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη ηλιέλαιο. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Στην συνέχεια παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο και αλείφουμε το κάθε φύλλο με σάλτσα ντομάτας για πίτσας. Από πάνω απλώνουμε τριμμένη μοτσαρέλα, σαλάμι μπύρας σε λεπτές φέτες, ροδέλες πιπεριάς Φλωρίνης και ροδέλες πράσινης πιπεριάς.
Δείτε ακόμα Συνταγη για σπιτικό Ιταλικό καλτσόνε
Επίσης βάζουμε και πολύ καλά ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μερικές λεπτές φέτες λευκή μοτσαρέλας. Στο τέλος βάζουμε και μερικά λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες. Κλείνουμε τα καλτσόνε και τα πιέζουμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι για να τα σφραγίσουμε.
Μεταφέρουμε τα καλτσόνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το μείγμα που φτιάξαμε χτυπώντας το αυγό με το ηλιέλαιο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Tips για τα καλτσόνε πίτσας
Αντί για σαλάμι μπύρας μπορούμε να βάλουμε ό,τι αλλαντικό θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια είναι τα απόλυτα τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου 2024
- Γεράσιμος Μιχελής : 19 χρόνια μετά ο «Κακός» του “Παρά 5” είναι ένας άλλος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Netflix : Όλοι οι κρυφοί κωδικοί για την πλοήγηση και την εξερεύνηση περιεχομένου
- Κωνσταντίνος Αργυρός : Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα- Ολες οι λεπτομέρειες