Εύκολο και απολαυστικό τιραμισού για όλες τις ώρες. Το τιραμισού είναι το αγαπημένο μας γλυκό και σήμερα θα χωθούμε στις κουζίνες μας και θα φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό τιραμισού με πολύ οικονομικά υλικά. Είναι η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τιραμισού που μπορείτε να βρείτε και αυτό σας το υπογράφουμε.
- σαβαγιάρ 2 πακέτα
- μασκαρπονε 2 συσκευασίες (2χ250 γρ)
- φυτική σαντιγί 1 πράσινη συσκευασία 500 ml
- καφές 2 δόσεις εσπρέσο lungo
- ζαχαρη 1/2 φλ
- λικέρ 1 σφηνάκι καφέ
Υλικά
- κακαο Αρκετό
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Τιραμισού με καραμέλα από την Σόφη Τσιώπου
Απαιτεί μόνο 7 υλικά και μπορείς μέσα σε λίγο χρόνο να απολαύσεις ένα υπέροχο τιραμισού, καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου. Ελαφρύ στην γεύση με κακάο στο πασπάλισμα για ακόμη περισσότερη απόλαυση. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση του τιραμισού:
Εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για τιραμισού
Στην αρχή βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ μαζί με την ζάχαρη και το λικέρ και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στην συνέχεια χτυπάμε το τυρί μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέτουμε την φυτική κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Έπειτα προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα του καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα. Σε ένα μακρόστενο ταψί μεγέθους 32×25 βάζουμε τα σαβαγιάρ που τα είχαμε πρωτίστως βουτήξει στον καφέ, απλώνουμε μισή κρέμα και από πάνω απλώνουμε κι άλλα σαβαγιάρ.
Πάνω από τα σαβαγιάρ προσθέτουμε κι άλλη κρέμα. Αφού στρώσουμε την κρέμα κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι. Βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες για να παγώσει καλά και στην συνέχεια πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη.
Tips για την καλύτερη συνταγή για τιραμισού
Αντί για σφηνάκι καφέ μπορούμε να βάλουμε σφηνάκι καλούα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr