Πεντανόστιμο ιδανικό και για μπουφέ/τραπέζι. Το κάνω με πολλές παραλλαγές. Θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά
2 πακέτα κανελόνια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί
Για την βασική γέμιση :
500 γρ γκούντα
400 γρ μοτσαρέλα
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
200 γρ ρεγκάτο
Τριμμένο πιπέρι
3 ποτήρια γάλα 1,5% λιπαρά
1-2 αυγά
600 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ ρεγκάτο
200 γρ μοτσαρέλα
Λαδόκολλα
Αλουμινόχαρτο
Προαιρετικά:
Πολύχρωμες πιπεριές της αρεσκείας σας
Μανιτάρια αν τα προτιμάτε ή και όλα τα λαχανικά μαζί
Ντομάτα σε μικρά κυβάκια,
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψί κατόπιν σε μία λεκάνη βάζουμε τα τριμμένα τυριά της βασικής γέμισης και τα ψιλοκομμένα αλλαντικά. Από κει και πέρα προσθέτουμε τα λαχανικά της αρεσκείας μας. Συνήθως το καλοκαίρι βάζω ντομάτα σε κυβάκια (Προσοχή βγάζουν λίγο ζουμί στο ψήσιμο) και τις πιπεριές τις προσθέτω στο τέλος από πάνω να μοιάζει σαν πίτσα. Τα μανιτάρια ή τα ψήνετε στο τηγάνι και μετά τα προσθέτετε στην λεκάνη ή τα ψιλοκόβετε ωμά (έτσι κι αλλιώς ψήνονται στο φούρνο). Πιπέρι κατά βούληση.
Γεμίζουμε καλά ένα-ένα τα κανελόνια με προσοχή μη σπάσουν, πρέπει όμως να γεμίσουν καλά μην αφήσετε αέρα μέσα στο κανελόνια. Τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε το αυγό προσθέτουμε 3 ποτήρια γάλα άπαχο και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα κανελόνια. Τώρα το ταψί μάς έχει καλυφθεί τελείως από υγρά.
Από πάνω μπορείτε τώρα να ρίξετε πιπεριές να καλύψετε τα κανελόνια αλλιώς συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα
Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγες για μπουφε
Λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο να κλείσει καλά γύρω γύρω το ταψι
Στους 200 βαθμούς περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο.
Μόλις τσιμπήσετε τα κανελόνια και δείτε ότι έγιναν ρίχνουμε από πάνω το ρεγκάτο ανακατεμένο με την μοτσαρέλα. Ξεσκεπαστο πλέον το ταψί μέχρι να ροδίσει το τυράκι να πάρει ωραίο χρώμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. Σημείωση : σήμερα το μαγείρεψα με ψιλοκομμένη ντομάτα μέσα στην γέμιση χωρίς μανιτάρια και πιπεριές γιατί οι σημερινοί μου καλεσμένοι δεν τα τρώνε. Οι φωτογραφίες λοιπόν είναι από λαχανικά μόνο με την φρέσκια ντομάτα.
Καλή μας όρεξη!!
Joanna Ralliou Joanna Ralliou
Πηγή: cookpad.comΕιδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία