Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με κανελόνια, κιμά και κρεμώδης μπεσαμέλ γραβιέρας με το κόλπο για να γεμίσεις γρήγορα και εύκολα τα κανελόνια.
Από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.
- κιμάς ανάμεικτος 400 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- σκορδο 2 σκελίδες
- καρότο 1-2
- ντοματα 2 τριμμένες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- νερό 2 κούπες
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κανελόνια 1 συσκευασία
Για τα κανελόνια
- βουτυρο 8 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 9 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1,5 λίτρο
- αλατι 1-2 πρέζες
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αυγα 1
- γραβιέρα 200 γραμμάρια τριμμένη
Για τη μπεσαμέλ γραβιέρας
Λαχταριστά κανελόνια με κοτόπουλο
Θέλετε να απολαύσετε ένα λαχταριστό σουφλέ και βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Σήμερα θα σας δείξουμε την αγαπημένη μας συνταγή για κανελόνια, με μπεσαμέλ γραβιέρας και ζουμερό κιμά, που αν την δοκιμάσετε δε θα ξαναφτιάξετε παστίτσιο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ γραβιέρας:
Εκτέλεση για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ γραβιέρας
Αρχικά σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε και τον ανάμεικτο κιμά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς από ροζ γκρι.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το νερό για να μας βγει πιο ζουμερός από ότι συνήθως. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, αλλά όχι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε πολύ καλά τον κιμά και ρίχνουμε την σάλτσα του στο πυρέξ που θα ψήσουμε τα κανελόνια. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε στο πυρέξ με τη σάλτσα. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς.
Κανελόνια με σπανάκι που θα λατρέψουν τα παιδιά!
Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύοντας παράλληλα το φρέσκο γάλα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο, το αυγό και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς. Στρώνουμε την μπεσαμέλ στο πυρέξ με τα κανελόνια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Tips για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ γραβιέρας
Στη παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε έναν εύκολο τρόπο για να γεμίσουμε τα κανελόνια.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια