Συνταγή για γεμιστά κανελόνια με τυριά που λιώνουν, κοτόπουλο και την πιο κρεμώδη και αφράτη σπιτική μπεσαμέλ που δοκιμάσατε ποτέ. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με το κοτόπουλο που περίσσεψε.
Από τη φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.
- κανελόνια 1 συσκευασία
- κρεμα γαλακτος 200 ml
Υλικά
- κοτόπουλο 1 μεγάλο φιλέτο ψιλοκομμένο
- κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια τριμμένο
- γκούντα 100 γραμμάρια τριμμένο
- πιπεριά 1/2 κόκκινη
- πιπέρι 1 πρέζα
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας περίπου ψιλοκομμένος
Για τη γέμιση
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 2 χτυπημένα
- κύβος κότας 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- νερό 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα τριμμένο
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για τη μπεσαμέλ
- κεφαλοτύρι Κατά βούληση τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ γραβιέρας
Τα κανελόνια είναι ένα πιάτο που σίγουρα μπορείτε να το προτιμήσετε για το Κυριακάτικο τραπέζι ή άλλες περιστάσεις που θέλετε κάτι πιο σπέσιαλ για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. Αν λοιπόν το σκέφτεστε, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα κανελόνια του ονείρου που θα κάνουν τους πάντες να σας ζητούν την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο:
Εκτέλεση για τα κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο
Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε. Το ανακατεύουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι, το τριμμένο γκούντα, την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βάζουμε την γέμιση στην άκρη και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά μαζί με τα χτυπημένα αυγά, τον κύβο κότα, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, λιώνουμε το κορν φλάουρ με το νερό και ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο. Γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση του κοτόπουλου και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
Λαχταριστά κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο
Από πάνω τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και από πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ ζεστή. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά.
Tips για τα κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο
Aν φοβάστε ότι ο φούρνος σας είναι δυνατός και θα πάρουν χρώμα γρήγορα χωρίς να έχουν προλάβει να ψηθούν τα κανελόνια μαζί με την κρέμα γάλακτος ανακατέψτε και μισό ποτήρι χλιαρό νερό και ρίξτε το στα κανελόνια..
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια