Συνταγή για νόστιμα κανελόνια, γεμιστά με σπανάκι, ανθότυρο, φέτα και κρεμώδη μπεσαμέλ για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Κανελόνια με σίγουρη επιτυχία για το μεσημεριανό του Καλοκαιριού από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- κανελόνια 1 συσκευασία
Υλικά
- σπανακι 1/2 κιλό ζεματισμένο
- κρεμμυδι 1 ξερό
- άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1-2 τσιμπιές
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- νερό 1 ποτήρι περίπου
Για το σπανάκι
- Γάλα φρέσκο 700 ml
- αυγα 1
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1-2 τσιμπιές
- βουτυρο 1-2 κύβοι
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα τριμμένο
Για τη μπεσαμέλ
Σκορδάτα κανελόνια με κιμά
Τα κανελόνια είναι ζυμαρικά, μεγάλα σε μέγεθος που μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει. Συνήθως τα γεμίζουμε με κιμά αλλά σήμερα θα τα φτιάξουμε σε μία πιο καλοκαιρινή έκδοση, με σπανάκι, ανθότυρο, φέτα και φυσικά την απαραίτητη, πλούσια, αφράτη και κρεμώδη μπεσαμέλ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κανελόνια με σπανάκι ανθότυρο και φέτα:
Εκτέλεση για τα κανελόνια με σπανάκι ανθότυρο και φέτα
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε το ζεματισμένο σπανάκι, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Θέλουμε το νερό να σκεπάζει λίγο τα υλικά μας.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το ζουμί της κατσαρόλας στο ταψί που θα τοποθετήσουμε τα κανελόνια. Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με την θρυμματισμένη φέτα και το θρυμματισμένο ανθότυρο.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση από σπανάκι και τα τοποθετούμε στο ταψί με το ζουμί από το σπανάκι. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αυγό, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Λαχταριστά κανελόνια με κοτόπουλο
Αφού πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι