Συνταγή για ατομικά σιροπιασμένα κανταϊφάκια γεμιστά με σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής .
Από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 συσκευασία σοκολάτα
Για την κρέμα
- κερασια 17 γλασέ
Για το γαρνίρισμα
Παγωτό Εκμέκ Κανταΐφι
Κολασμένες φωλιές κανταΐφι, γεμισμένες με κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, για ένα εξαιρετικό γλυκό για τον Δεκαπενταύγουστο και όχι μόνο. Μπορείτε να τις γεμίσετε και με σαντιγί της αρεσκείας σας. Είναι πολύ νόστιμες και μόνο μία φωλιά δε θα σας είναι αρκετή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κανταϊφάκια με σοκολάτα:
Εκτέλεση για τα κανταϊφάκια με σοκολάτα
Αρχικά παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι σε λωρίδες και το τυλίγουμε στο μέσο και το δείκτη δημιουργώντας φωλιές. Τα βάζουμε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο και περιχύνουμε με βούτυρο Κερκύρας λιωμένο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου με αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Φτιάχνουμε σιρόπι με την ζάχαρη, το νερό και το ξύλο κανέλας. Όταν βγάλουμε το ταψί με τις φωλιές ρίχνουμε αμέσως το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Κανταΐφι της Βέφας Αλεξιάδου
Φτιάχνουμε κρέμα την κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού κρυώσουν οι φωλιές και η κρέμα ζαχαροπλαστικής, μοιράζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τις φωλιές. Γαρνίρουμε με κερασάκια γλάσε και είναι έτοιμες.
Tips για τα κανταϊφάκια με σοκολάτα
Βγαίνουν 17 φωλιές περίπου.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr