Αλλιώτικο κεμπάπ με σπαγγέτι, ενα ξεχωριστό φαγητό για το Κυριακάτικο αλλά και το επίσημο τραπέζι με κεμπάπ και σπαγγέτι.
- κιμάς ανάμεικτος 1/2 kg
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 τριμμένα
- τζίντζερ 1 κ.γ. τριμμένο
- αλατι 1 κ.γ.
- μείγμα μπαχαρικών 1 κ.γ. για κρέας
- πιπέρι 1 κ.γ. μαύρο
- φρυγανιά 1/4 φλυτζ.
- βουτυρο 1 κ.σ.
- κύμινο 1/2 κ.γ
Υλικά
- μακαρονια 500 γρ
Για την γέμιση
Τα κεμπάπ είναι λαχταριστά και υπάρχουν πολλές συνταγές για να τα απολαύσουμε όπως τα Κεμπαπ με μελιτζάνες ντοματες και πιπεριές!. Σήμερα θα τα δούμε κάπως ξεχωριστά. Θα φτιάξουμε κεμπάπ και θα τα γεμίσουμε με σπαγγέτι. Θα τα ψήσουμε στο ταψί και θα απολαύσουμε μία ξεχωριστή μακαρονάδα με κεμπάπ και κόκκινη σάλτσα.
Είναι μία πολύ πρωτότυπη και ξεχωριστή συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο Κυριακάτικο αλλά και στο επίσημο τραπέζι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεμπάπ που θα απολαύσουμε σήμερα δεν είναι παραδοσιακά κεμπάπ. Έχουν μερικά υλικά έκπληξη που τα κάνουν ακόμη πιο νόστιμα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για τον κιμά
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα τριμμένα σκόρδα, το τριμμένο τζίντζερ, το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών για κρέας, το μαύρο πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά, το βούτυρο και το κύμινο. Ανακατεύουμε και πλάθουμε τον κιμά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφού ο κιμάς είναι έτοιμος, τον σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και τον βάζουμε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και θα αφήσουμε τον κιμά να ξεκουραστεί.
Εκτέλεση για τα μακαρόνια με τα κεμπάπ
Αφού ο κιμάς μας είναι έτοιμος χωρίζουμε τα μακαρόνια σε δεσμίδες με 7-8 μακαρόνια η κάθε δεσμίδα. Χωρίζουμε τον κιμά μας σε μπαλάκια. Μουσκεύουμε τα δάχτυλά μας και δουλεύουμε τον κιμά γύρω από τις δεσμίδες με τα μακαρόνια έτσι ώστε να απλώσουμε τον κιμά γύρω από τα μακαρόνια όπως θα δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω.
Αφού είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και μεταξύ τους βάζουμε και λίγα μακαρόνια επιπλέον για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ξεκινάμε την διαδικασία για την σάλτσα
Εκτέλεση για την σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον πελτέ πιπεριάς που λέγεται pepper paste, την ρίγανη, το μείγμα μπαχαρικών, το μαύρο πιπέρι και το ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε την σάλτσα μας και βράζουμε την σάλτσα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να κοχλάζει. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη περιχύνουμε με αυτήν τα κεμπάπ στο ταψί. Στο ταψί προσθέτουμε επίσης και το λευκό κρασί.
Δείτε ακόμα Κεμπάπ γιαουρτλού!!!!
Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Στα 30 λεπτά ελέγχουμε το ζουμί στο φαγητό κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Με προσοχή κουνάμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά και απολαμβάνουμε.
Tips για το κάπως αλλιώτικο κεμπάπ με σπαγγέτι
Το μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιήθηκε για την σάλτσα ονομάζεται 7 spices και περιλαμβάνει κανέλλα , μπαχάρι, γαρίφαλο, κόλιανδρο σκόνη, μαύρο πιπέρι, γλυκάνισο και μοσχοκάρυδο σε σκόνη. Αντί για ρίγανη μπορούμε να βάλουμε βασιλικό στην σάλτσα. Αντί για βούτυρο στον κιμά βάζουμε την ίδια ποσότητα Ghee. Το λευκό κρασί είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Egli Perdiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr