Πως να φτιάξω Καραμέλα χωρίς ζαχαρούχο; .Σπιτική καραμέλα χωρίς ζαχαρούχο χωρίς πιτσίλισμα με καστανή ζάχαρη για τα γλυκά σας.
- καστανή ζάχαρη 1 κούπα
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- κρεμα γαλακτος μισή κούπα
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
Σήμερα θα φτιάξουμε καραμέλα χωρίς ζαχαρούχο για την πανακότα, το cheesecake, τις τούρτες μας, τις πάστες μας αλλά και για να την φάμε σκέτη με το κουτάλι.
Αυτή η σπιτική καραμέλα χωρίς ζαχαρούχο είναι σίγουρα η καλύτερη συνταγή για καραμέλα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αφού δεν πιτσιλάει καθώς γίνεται οπότε δεν κινδυνεύετε από…εγκαύματα.
Δείτε ακόμα Κέικ καρότου με επικάλυψη καραμέλας
Εκτός αυτού είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και απόλυτα μαστιχωτή και δεμένη. Όπως θα έπρεπε να είναι κάθε καραμέλα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε όλες τις γλυκές σας δημιουργίες και δε θα το μετανιώσετε. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και πολύ λίγο χρόνο γι’ αυτήν την καραμέλα χωρίς ζαχαρούχο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καραμέλα:
Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα τεράστιο θέμα με την καραμέλα και οτιδήποτε έχει πάνω, μέσα, γύρω καραμέλα. Είχα δοκιμάσει όποια συνταγή υπάρχει στο διαδίκτυο, με βούτυρο, χωρίς βούτυρο, με κρέμα, χωρίς κρέμα, με νερό, με γλυκόζη.
Σε όλες υπήρχε το σχετικό πιτσιλιτό της καυτής καραμέλας, το άγχος μην παρακαεί η ζάχαρη ή αν θα λιώσουν τα κομμάτια που δημιουργούνται μετά το σμίξιμο των υλικών.
Ώσπου την περασμένη εβδομάδα που ο γιος μου ζήτησε πανακότα, είπα να δοκιμάσω μια διαφορετική συνταγή που βρήκα σε ένα ξένο site. Έγινε θεσπέσια και από γεύση και από υφή και ΚΥΡΙΩΣ ήταν πανεύκολη, χωρίς πιτσίλιμα και καψίματα, μέσα σε κυριολεκτικά 6 λεπτά.
Εκτέλεση για την καραμέλα
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη που μοιάζει με βρεγμένη άμμος, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί συνεχώς πάνω από μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείο με καραμέλα και τα μπισκότα που περίσσεψαν
Θα διαρκέσει περίπου 6-9 λεπτά αυτή η διαδικασία. Αφού ετοιμάσουμε την καραμέλα την διατηρούμε σε βαζάκι μαρμελάδα στο ψυγείο και όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την ζεσταίνουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων.
Tips για την Καραμέλα χωρίς ζαχαρούχο
Η καραμέλα δεν θέλουμε να μας πήξει πολύ γιατί αφού κρυώσει θα σφίξει κι άλλο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Elena Rista
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr