Μπριζόλες καραμελωμένες με σουσάμι για την τσικνοπέμπτη που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή ό,τι άλλο αγαπάτε. Πρόκειται για πεντανόστιμες καραμελωμένες μπριζόλες που συνοδεύονται με μία υπέροχη γαρνιτούρα από μέλι μουστάρδα και μερικά ακόμη μπαχαρικά.
Δείτε ακόμα Μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια γλασαρισμένα με μέλι και μουστάρδα. Mια πολύ εύκολη συνταγή
Είναι ένα υπέροχο φαγητό για την Τσικνοπέμπτη και αξίζει να το δοκιμάσετε. Εμείς το έχουμε βάλει ήδη στο πρόγραμμα αφού είναι οικονομικό και πολύ μα πάρα πολύ νόστιμο. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για τις μπριζόλες καραμελωμένες με σουσάμι
Φτιάχνουμε μία γαρνιτούρα με το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και την μουστάρδα. Αφού ανακατέψουμε το μείγμα και ομογενοποιηθεί με το χέρι μας αλείφουμε το μείγμα σε όλες τις πλευρές της μπριζόλας.
Βάζουμε το τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά και το βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με λίγο κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ρίχνουμε το σουσάμι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips για τις μπριζόλες καραμελωμένες με σουσάμι
Οι δοσολογίες τόσο για το κρέας όσο και για τα μπαχαρικά διαφέρουν ανάλογα τα γούστα μας. Μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιο μπαχαρικό και να το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr