Συνταγή για καραμελέ ή γλυκό ψυγείου με φρυγανιές. Αν έχετε αδυναμία στην καραμέλα τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα.
- φρυγανιά 1 συσκευασία
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 2 λίτρα
- ζαχαρη 10 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 8 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες
- βανίλια 2
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα
- ζαχαρη 2 κούπες του τσαγιού
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- κρεμα γαλακτος 2 μικρά κουτάκια πλήρεις
Για την καραμέλα
Η Τζένη Τσανακτσίδου όλα αυτά τα χρόνια μας συναρπάζει με τις συνταγές της, χρησιμοποιώντας πάντα απλά, μαμαδίστικα υλικά και φτιάχνοντας συνταγές με σίγουρη επιτυχία. Σίγουρη επιτυχία έχει και αυτό το καραμελένιο γλυκό ψυγείου με την πιο βελούδινη κρέμα που έχουμε δοκιμάσει.
Μία βάση από σιροπιασμένες φρυγανιές, μία στρώση κρέμας και μία στρώση καραμέλας, χρειαζόμαστε για να…βρούμε την ευτυχία. Η συνταγή είναι πανεύκολη και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες έχει σίγουρη επιτυχία. Δεν χρειάζεται λοιπόν να το σκεφτείτε παραπάνω! Δεν θα πάει χαμένο ούτε κομμάτι!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την βάση
Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 20×38 και στρώνουμε στον πάτο του μία σειρά φρυγανιές. Το βάζουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά, από το σημείο βρασμού, για να λιώσει η ζάχαρη.
Δείτε ακόμα Εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου της Γκόλφως
Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε μία μία τις φρυγανιές και σιγά σιγά. Η βάση μας είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί. Έπειτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφού πήξει η κρέμα απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε μέσα τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα μας σιγά σιγά πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κρέμα.
Εκτέλεση για την καραμέλα
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε μέσα την ζάχαρη. Αφήνουμε την ζάχαρη να πάρει ωραίο χρώμα, κουνώντας μόνο το τηγάνι, χωρίς να ανακατέψουμε. Προσθέτουμε έπειτα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Στο τέλος ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να γίνει λεία. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα στρώνουμε από πάνω και την καραμέλα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
Tips για το καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Αντί για φρυγανιές μπορούμε να φτιάξουμε παντεσπάνι. Μπορούμε να φτιάξουμε και μισή δόση γλυκού.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr