Συνταγή για Καραμελωμένα μήλα. Καραμελωμένα μήλα με σπιτική κόκκινη καραμέλα σαν αυτά τα καραμελωμένα μήλα που τρώγαμε παιδιά.
Θυμάστε που σαν παιδιά ανυπομονούσαμε για τις γιορτές και τα πανηγύρια αφού τότε αντί για μαλλί της γριάς τα παιδιά έτρωγαν καραμελωμένα μήλα; Λοιπόν αποφασίσαμε να σας επαναφέρουμε αυτές τις υπέροχες παιδικές μνήμες φτιάχνοντας για εσάς καραμελωμένα μήλα.
Θα φτιάξουμε λοιπόν παραδοσιακά καραμελωμένα μήλα με μία πανεύκολη κόκκινη καραμέλα και φρέσκα μήλα που θα μας γυρίσουν πίσω στην παιδική μας αθωότητα. Άλλωστε οι γεύσεις είναι αναμνήσεις. Η συνταγή είναι φανταστική και πανεύκολη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καραμελωμένα μήλα:
Φτιάξτε τραγανά κατακόκκινα μηλαράκια με την βοήθεια των παιδιών σάς.. Μια συνταγή που θα σάς πάει πίσω πολλά χρόνια, όταν ήμασταν παιδιά.. αξέχαστα παιδικά και ανέμελα χρόνια, που περιμέναμε τις γιορτές να πάμε στα πανηγύρια να πάρουμε.
Και βέβαια καραμελωμένα μήλα και γλειφιτζούρια- κοκοράκια. Αλλά τα μήλα ήταν για εμένα οι πρωταγωνιστές… Γλυκιά κόκκινη τραγανή καραμέλα..!!!!
Εκτέλεση για τα καραμελωμένα μήλα
Στην αρχή πλένουμε καλά τα μήλα σε χλιαρό νερό για να αφαιρέσουμε το κερί. Βγάζουμε το κοτσάνι και τοποθετούμε στην θέση του από ένα ξυλάκι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, την γλυκόζη και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για περίπου 10 λεπτά και δοκιμάζουμε συνεχώς το σιρόπι σε ένα ποτήρι νερό.
Δείτε ακόμα Τραγανά ρολάκια μήλου χωρίς ζάχαρη
Όταν σκληρύνει είναι έτοιμο και το αποσύρουμε από την φωτιά για να μην κρυσταλλώσει. Προσθέτουμε στο σιρόπι το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και την βανίλια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε έπειτα ένα ένα τα μήλα και τα στριφογυρνάμε γρήγορα μέσα στο σιρόπι.
Τα στραγγίζουμε λίγο πάνω από το σιρόπι και το κρατάμε για λίγο ανάποδα. Στο τέλος βάζουμε τα μήλα σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη και σερβίρουμε.
Tips για τα Καραμελωμένα μήλα
Βάζουμε τόσο χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το πόσο έντονο κόκκινο θέλουμε να βγει το σιρόπι. Τα μήλα δεν θέλουν βράσιμο ή ψήσιμο πριν τα καραμελώσουμε. Το πείραμα με το νερό μας δείχνει αν το σιρόπι έχει δέσει.
Η ποσότητα των μήλων που βγαίνουν διαφέρει ανάλογα το μέγεθος των μήλων. Διατηρούνται περίπου 2 εβδομάδες εκτός ψυγείου. Αφαιρούμε μόνο το κοτσάνι των μήλων, όχι τα κουκούτσια από το εσωτερικό του.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Οι Συνταγές της Κυριακής
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια