Καραμελωμένες πατάτες φούρνου κοκκινιστές για να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένεια σας όπως σας αρέσει. Μπορείτε να τις φάτε σκέτες αφού είναι γεμάτες νοστιμιά ή να τις συνοδεύσετε με μπιφτέκια, μπριζόλες ή κοτόπουλο στον φούρνο!
Αυτές οι εξαιρετικές καραμελωμένες πατάτες φούρνου με σάλτσα ντομάτας είναι ένα μοναδικό φαγητό για ορεκτικό ή και για κυρίως πιάτο! Περιέχει ένα μιξ με μουστάρδα, μέλι, θυμάρι, χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο που απογειώνει ακόμη περισσότερο την γεύση τους.
Δείτε ακόμα Η συνταγή για τις πιο μελωμένες και μαλακές πατάτες φούρνου
Αν θέλετε λοιπόν να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα με τις λεμονάτες πατάτες, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή και δε θα το μετανιώσετε! Μία πανεύκολη και ξεχωριστή συνταγή αυστηρά για τους καλοφαγάδες. Διαβάστε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις πλένουμε με νερό και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε την μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά με ένα κουτάλι και μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομογενές.
Βάζουμε το μπολ μας στην άκρη και αλατίζουμε τις πατάτες μας. Τις ανακατεύουμε καλά με το χέρι και στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Αφού ανακατέψουμε τον πελτέ ντομάτας και πάει παντού, προσθέτουμε και το μείγμα με την μουστάρδα και ανακατεύουμε και πάλι καλά για να πάει παντού.
Ρίχνουμε λίγο νερό στο πυρέξ για να μην μας κολλήσουν οι πατάτες. Τις βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο σε δυνατή φωτιά και τις παρακολουθούμε. Η θερμοκρασία του φούρνου διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε.
Tips
Αντί για πελτέ ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό από φρέσκες ντομάτες!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Maria Ditsa
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr