Υπέροχες ψητές πατατούλες σε σχήμα καρδιάς για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους!
Ψητές πατάτες
6 μεγάλες πατάτες
1/4 φλιτζανιού Λάδι ελιάς
1/2 κ.γ αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γ Σπόρους κύμινο
1/2 κ.γ πάπρικα (προαιρετικά)
Κάντε τις Καρδιές
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα , ψεκάστε με σπρέι αντικολλητικό ή αλείψτε τα με λάδι.
Γεμίστε ένα δοχείο με νερό, προσθέστε αλάτι και αφήνουμε να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζει.
Καθαρίστε τις φλούδες πατάτας και κόβουμε σε φέτες, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μεταλλικό κόπτη μπισκότων
Βράστε τις πατάτες σε νερό που σιγοβράζει για 3 λεπτά, στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά για τη μαρινάδα: ελαιόλαδο, αλάτι, σπόροι κύμινου, πιπέρι, πάπρικα.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τις πατάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά.
Τοποθετείστε τις ε μαριναρισμένες πατάτες ομοιόμορφα στο φύλλο λαδόκολλας .
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης γυρνάμε προσεκτικά τις πατάτες (μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια φούρνου όταν χειρίζεστε καυτό ταψί!).
ψήστε τις πατάτες για επιπλέον 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρώμα καφέ.
photos credit: pinterest
Πηγή: syntagesgiapaidia