Συνταγή για ζουμερές καριόκες με το κέικ σοκολάτας που ξεράθηκε και περίσσεψε και καρύδια. Για να μη πάει τίποτα χαμένο. Καριόκες για κέρασμα ή για το γλυκό όλης της οικογένειας από τη φίλη μας Σόφη Τσιώπου.
- κεικ 4 κούπες τριμμένο μπαγιάτικο σοκολατένιο
- σοκολάτα 200 γραμμάρια με πορτοκάλι υγείας
- μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας
- βανίλια 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες γλυκό (υποβρύχιο)
- σιρόπι 4-5 κουταλιές της σούπας σοκολάτας
- λικέρ 4 κουταλιές της σούπας κανέλας
- καρυδια 1 κούπα ψιλοκομμένα
Υλικά
- κουβερτουρα 450-500 γραμμάρια
- σπορέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Για την επικάλυψη
Εύκολες Γιορτινές καριόκες της τελευταίας στιγμής
Οι καριόκες είναι ένα λατρεμένο και σοκολασμένο γλυκό που μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά φτιάχνονται πανεύκολα. Μάλιστα, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμες καριόκες από το ξερό κέικ που σας μπαγιάτεψε ή ακόμη και με ένα κέικ που ψήθηκε λίγο παραπάνω, δεν κάηκε, αλλά δεν είναι και αφράτο. Ζουμερές καριόκες με καρύδια λοιπόν από τη Σόφη μας!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις καριόκες από μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ:
Εκτέλεση για τις καριόκες από μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας με πορτοκάλι, τη μαργαρίνη και το υποβρύχιο βανίλια. Όταν λιώσουν, τα ανακατεύουμε με με το τριμμένο μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ, με το σιρόπι σοκολάτας, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το λικέρ κανέλας.
Θέλουμε να πάρουμε ένα μαλακό μείγμα που δε θα πλάθεται. Βάζουμε το μείγμα όπως είναι σε ένα μπολ και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, για να σφίξει. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, μέσα σε μεμβράνη και από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο, στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και προσθέτουμε το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος 1 εκατοστό και τις τυλίγουμε με τη βοήθεια 2 πιρουνιών, μέσα στη κουβερτούρα.
Καριόκες με λευκή και μαύρη κουβερτούρα!
Τις βάζουμε σε λαδόκολλα και όταν στεγνώσει η σοκολάτα τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο μία μία και τις διατηρούμε στο ψυγείο το Καλοκαίρι ή και έξω από το ψυγείο αν έχουμε δροσερό σπίτι τον Χειμώνα.
Tips για τις καριόκες από μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ
Βγαίνουν 25-30 κομμάτια. Αντί για σιρόπι σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε σιρόπι βύσσινο ή κλασικό σιρόπι με ζάχαρη και νερό σε ίση ποσότητα. Αντί για λικέρ μπορούμε να βάλουμε κονιάκ. Αν βάλετε κονιάκ αντί για το λικέρ, ρίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι