Yλικά
150 γραμ ζάχαρη
200 γραμ νερό
1 κουτ γλυκού κανέλα
4 κουτ σούπας κονιάκ
250 γραμ καρύδια
150 γραμ φρυγανιά
Σε κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά ζάχαρη με το νερό κακάο και κανέλα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φρυγανιά το κονιάκ και τα καρύδια.
Αφήνουμε να κρυώσει το πλάθουμε σε κορμό λεπτό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.
Το κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού.
Έχουμε λιώσει τις κουβερτούρες -εδώ λευκή και μαύρη -τις βουτάμε και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα ή σε σχάρα να παγώσουν .
Nikoleta Skouroglou-οι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024