Απολαυστικές καριόκες με μαρμελάδα φράουλα, για κέρασμα και όχι μόνο.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- σπορέλαιο 1 φλιτζάνι
- μελι 2 φλιτζάνια
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι
- βανίλια 2
- αυγα 4
Υλικά
- μελι μία κουταλιά της σούπας
- βουτυρο ελάχιστο
- κακαο τρεις κουταλιές της σούπας
- μαρμελάδα 4-5 κουταλιές της σούπας φράουλα χωρίς ζάχαρη
- καρυδια μία χούφτα τριμμένα
- αμυγδαλα μία χούφτα τριμμένα
Για την γέμιση
- κουβερτουρα 2
- σπορέλαιο λίγο
Για το γλάσο
Αχ, δεν έχουμε πιο νόστιμο κέρασμα από τις καριόκες. Μία απολαυστική μαλακή γέμιση με ξηρούς καρπούς επικαλυμμένη με γλάσο σοκολάτας. Οι καριόκες είναι υπέροχες για κέρασμα στις γιορτές σας αλλά και σαν ατομικά γλυκά, όταν έχουμε λιγούρες.
Σήμερα θα φτιάξουμε καριόκες με μαρμελάδα με το κέικ που θα φτιάξουμε μόνοι μας ή με το κέικ που μας περίσσεψε και δεν θέλουμε να πάει χαμένο. Το κέικ άλλωστε είναι ένα εξαιρετικό γλυκό και μπορεί να ολοκληρώσει πολλές συνταγές όπως και cookies με κέικ που περίσσεψε! Δεν έχετε δοκιμάσει καλύτερα! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για το κέικ
Ανακατεύουμε αρχικά το σπορέλαιο με το μέλι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Δείτε ακόμα Καριόκες με μπισκότα Oreo
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας
Λιώνουμε τις κουβερτούρες μαζί με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί.
Εκτέλεση για την γέμιση της καριόκας
Αφού ψήσουμε το κέικ μας, το τρίβουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε στο τριμμένο κέικ το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και ανακατεύουμε για να πάνε τα υλικά μας παντού. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, την μαρμελάδα, τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα.
Ανακατεύουμε την γέμιση και όλο το μείγμα το κάνουμε σε ρολό χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το ρολό μας στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το κόβουμε σε φέτες και βουτάμε αυτές τι φέτες στον γλάσο σοκολάτας. Βάζουμε τις καριόκες σε χαρτάκια και στην συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλάσο και απολαμβάνουμε.
Tips για τις Καριόκες με μαρμελάδα και κέικ
Στο κέικ αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε τις ίδιες ποσότητες ζάχαρης. Για την γέμιση τα υλικά μπήκαν λίγο ή πολύ με το μάτι. Βγαίνουν περίπου 15 με 17 καριόκες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κέικ που μας περίσσεψε. Μπορούμε να φτιάξουμε με την γέμιση μπαλίτσες και να δώσουμε διαφορετικό σχήμα στις καριόκες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Boriana Ilieva
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω