Συνταγή για καρμπονάρα με λιγκουίνι . Καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος του Παναγιώτη Παπαδάκη. Μπορεί να μην έχει κρέμα γάλακτος αλλά είναι πιο νόστιμη από την…ελληνική καρμπονάρα που φτιάχνουμε συνήθως! Έτοιμη σε 10 λεπτά και με ένα υλικό που την κάνει πεντανόστιμη
- λιγκουινι 300 γραμμάρια
- μπεικον 100 γραμμάρια
- πεκορίνο 100 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1 από μέτριο αυγό
- λεμονι Χυμό από 1/2
- φυστικοβουτυρο 70 γραμμάρια
- νερό 300 ml από τα ζυμαρικά που έβρασαν(σε 3 δόσεις)
Υλικά
Δείτε ακόμα Καρμπονάρα στην κατσαρόλα έτοιμη σε 15 Λεπτά
Η καρμπονάρα κανονικά δεν έχει κρέμα γάλακτος αλλά αυγό. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν ετοίμασε για εμάς μία πεντανόστιμη καρμπονάρα με δεμένη σάλτσα από αυγό και πεκορίνο. Ενώ αποφάσισε να βάλει και ένα συστατικό που αλλάζει την γεύση και πραγματικά το απογειώνει. Το φυστικοβούτυρο. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καρμπονάρα με φυστικοβούτυρο:
INGREDIENTS
300 g Linguine pasta
100 g bacon
100 g Pecorino cheese
1 medium egg yolk
Half lemon juice
70 g peanut butter
300 g water from boiling pasta
———————————————————-
Pecorino cheese
Pepper
GERMAN
ZUTATEN
300 g Linguine-Nudeln
100 g Speck
100 g Pecorino-Käse
1 mittelgroßes Eigelb
Halber Zitronensaft
70 g Erdnussbutter
300 g Wasser aus kochenden Nudeln
————————————————– ——–
Pecorino-Käse
Pfeffer
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
3 Μερίδες
Εκτέλεση για την καρμπονάρα με φυστικοβούτυρο
Σε αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά λιγκουίνι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το τυρί πεκορίνο, το κρόκο, το χυμό λεμόνι, το φυστικοβούτυρο, νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα.
Ανακατεύουμε ταυτόχρονα τα ζυμαρικά και τα βγάζουμε βάζοντάς τα μέσα στο τηγάνι με το μπέικον. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την πάστα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δείτε ακόμα Καρμπονάρα αλά ελληνικά
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά προσθέτουμε νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι αν έχουμε μια λεία σάλτσα. Σερβίρουμε και στολίζουμε με λίγο τυρί πεκορίνο και πιπέρι. Η πιο νόστιμη συνταγή linguine καλύτερη από carbonara!! Φτιάξτε την για σας και την οικογένειά σας που σίγουρα θα την λατρέψετε!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα