Πρωτότυπα, λαχταριστά κεφτεδάκια, που θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά. Αν μάλιστα τα συνοδεύσουμε με ένα ελαφρύ ντιπ, μπορεί να γίνουν μέχρι και κυρίως πιάτο!
Υλικά
4 μεγάλα καρότα, βρασμένα και λιωμένα
3 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
2 κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τριμμένο φυτικό τυρί
1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ξηρό
αλάτι
πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση – Directions
Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, σε αλατισμένο νερό.
Όσο βράζουν οι πατάτες και τα καρότα, μουλιάζουμε σε 3 κ.σ. νερό 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο και το αφήνουμε στην άκρη.
Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε σε μπωλ, όλα τα υλικά της γέμισης και το λιναρόσπορο και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο.
Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
Μερίδες: 20 καροτοκεφτέδες
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο