Close
Καρβελάκι γεμιστό με χοιρινή τηγανιά

Συνταγή για λαχταριστό καρβελάκι γεμιστό με χοιρινή τηγανιά, λιωμένα τυριά και χρωματιστές πιπεριές. Το απόλυτο ορεκτικό.

    Υλικά

  • ψωμί 1 καρβέλι μεγάλο

Θυμάστε που μερικούς μήνες πριν είχαμε φτιάξει την Πεντανόστιμη τηγανιά ψημένη σε καρβελάκι με τυριά; Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία παρόμοια συνταγή μόνο που αυτή την φορά σβήνουμε την γέμιση με κρασί και προσθέτουμε χρωματιστές πιπεριές.

Αυτό το καρβελάκι γεμιστό  με χοιρινή τηγανιά μπορεί να συνοδεύσει την μπύρα σας μία ζεστή νύχτα του Καλοκαιριού. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα ή σαν ορεκτικό. Μπορείτε μέχρι και να εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας με αυτό το εξαιρετικό φαγάκι.

Καρβελάκι_γεμιστό_με χοιρινή τηγανιά_

Δείτε ακόμα Χοιρινό ρολό με αμπελόφυλλα και σάλτσα γιαουρτιού

Σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν. Απαιτεί λίγα και οικονομικά υλικά και μπορεί να είναι εντυπωσιακό και πεντανόστιμο όμως δεν θέλει ιδιαίτερη διαδικασία για να το φτιάξεις.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Καρβελάκι γεμιστό με χοιρινή τηγανιά: 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε καρβελάκι γεμιστό με χοιρινή τηγανιά, αρχικά παίρνουμε μία πλατιά κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις χοιρινές μπουκιές για τηγάνια λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Στην συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ξεκινάμε να τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και στην συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα και πάλι το κρέας. Ανακατεύουμε λίγο να αναμειχθούν τα υλικά και σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό.

Καρβελάκι γεμιστό με χοιρινή τηγανιά

Σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του. Παίρνουμε το καρβέλι, κόβουμε το πάνω μέρος, αφαιρούμε την ψίχα του και το αλείφουμε εσωτερικά με λίγο βούτυρο. Βάζουμε κάτω το μισό τριμμένο τυρί γκούντα, το γεμίζουμε με την τηγανιά χοιρινού και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί γκούντα.

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμο Καρβέλι γεμιστό με αρνάκι

Κλείνουμε το καρβέλι με το “καπάκι” του και το αλείφουμε εξωτερικό με λίγο βούτυρο επιπλέον. Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά περίπου.

Καρβελάκι_γεμιστό_με χοιρινή τηγανιά_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr