Καρυδόπιτα με γιαούρτι. Συνταγή για Καρυδόπιτα με γιαούρτι ,αφράτη και σιροπιαστή το κάτι άλλο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κεσεδάκι και 1 κουταλιά της σούπας κοσκινισμένο
- φρυγανιά 1 κεσεδάκι τριμμένη
- καρυδια 200 γραμμάρια χοντροτριμμένα
- κανελά Μισό κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- σοδα 2 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη Μισό κεσεδάκι
- αυγα 3
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι 2%
- αραβοσιτέλαιο 1 κεσεδάκι
Υλικά
Αν θέλετε λοιπόν να γλυκάνετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας αυτή η Καρυδόπιτα με γιαούρτι είναι αυτό που ψάχνατε. Φτιάξτε αυτή την συνταγή για Καρυδόπιτα με γιαούρτι εύκολα και γρήγορα και θα ενθουσιαστείτε.
Η καρυδόπιτα με γιαούρτι που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας είναι μία συνταγή που έχει σίγουρη επιτυχία κι αν την δοκιμάσετε δεν θα θέλετε να δοκιμάσετε άλλη καρυδόπιτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καρυδόπιτα με γιαούρτι :
Εκτέλεση για Καρυδόπιτα με γιαούρτι
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το αραβοσιτέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την τριμμένη φρυγανιά, τα χοντροκομμένα καρύδια, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την βανίλια και το αλάτι. Αφού ομογενοποιηθούν τα στερεά υλικά τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι και αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί και απορροφηθούν πλήρως τα στερεά υλικά αλείφουμε ένα ταψί 30×20 εκατοστά με κρύο βιτάμ.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή Καρυδόπιτα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30-35 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Βγάζουμε την καρυδόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και το ξύλο κανέλα και βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τα 5 λεπτά τα μετράμε από το σημείο βρασμού. Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο σιροπιάζουμε την κρύα καρυδόπιτα με ζεστό σιρόπι.
Tips για την Καρυδόπιτα με γιαούρτι
Μετράμε όλα τα υλικά με το κεσεδάκι του γιαουρτιού των 200 γραμμαρίων και το γεμίζουμε μέχρι το χείλος όταν γράφουμε “1 κεσεδάκι”.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Πετρινα Μπαρδανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή