Καρυδόπιτα με κρέμα: H καλύτερη συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Είναι μία υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα χωρίς αλέυρι, με κρέμα γάλακτος, αυγά, κορν φλάουρ, αλεύρι, ζάχαρη και μερικά ακόμη απλά υλικά. Το γλυκό σιρόπι κάνει την βάση ζουμερή ενώ τα καρύδια δίνουν την απόλυτη γεύση στην καρυδόπιτα.
- αυγα 5
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- φρυγανιά 1 ποτήρι τριμμένη
- καρυδια 1 ποτήρι αλεσμένα
- κανελά 1 κ.σ.
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Υλικά
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- νερό 1 ποτήρι
- κανελά 1 ξύλο
- γαρίφαλο 3 καρφάκια
- λεμονι Χυμό μισού
- λεμονι Κατά βούληση φλούδα
Για το σιρόπι
- γάλα 5 ποτήρια φρέσκο
- ζαχαρη 5 κ.σ.
- κορν φλαουρ 3 κ.σ.
- αλευρι 2 κ.σ.
- αυγα 2 κρόκους
- βανίλια 2
- βουτυρο 50 γρ γάλακτος
- κρεμα γαλακτος 200 γρ
Για την κρέμα
Ενώ η βελούδινη κρέμα που προστίθενται από πάνω ολοκληρώνει την γεύση ενώ μετατρέπει αυτό το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού σε γλυκό ψυγείου. Είναι ένα ιδανικό γλυκό ψυγείου αυτή η καρυδόπιτα για όλη την οικογένεια.
Δείτε ακόμα Εκμέκ από μελομακάρονα που μας περίσσεψαν
Μία γλυκιά αμαρτία που αξίζει να δοκιμάσετε γιατί εμείς το κάναμε πρόσφατα και σίγουρα θα την ξαναφτιάξουμε. Δεν αφήσαμε ούτε ψίχουλο. Κάθε τρεις και λίγο στο ψυγείο ήμασταν.
Δείτε την εκτέλεση για καρυδόπιτα με κρέμα της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ξεκινάμε πρώτα με την προετοιμασία του σιροπιού, διότι θέλουμε να σιροπιάσουμε την βάση της καρυδόπιτάς μας με κρύο σιρόπι, ενώ το γλυκό μας είναι καυτό. Βάζουμε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας, το γαρύφαλλο, τον χυμό και την φλούδα λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι μας για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Εκτέλεση για την βάση
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την φρυγανιά, την κανέλα, τα καρύδια, και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ομογενές στο μίξερ και στην συνέχεια το μεταφέρουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. αποσπώμενη.
Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα όσο είναι καυτή με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε την βάση της καρυδόπιτας, να κρυώσει τελείως, προτού τοποθετήσουμε την κρέμα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά και να γίνει ομογενές το μείγμα μας. Στην συνέχεια ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να δέσει και να κοχλάσει.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και καλύπτουμε το μείγμα με μία μεμβράνη μέχρι να γίνει χλιαρό στην θερμοκρασία. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με μία κουταλιά άχνη ζάχαρη.
Την ενώνουμε με το μείγμα στο ψυγείο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην σιροπιασμένη καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με καρύδια αλεσμένα και κανέλα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Tips για Καρυδόπιτα με κρέμα
Στην συνταγή μπήκε μισό ποτήρι ζάχαρη και μπορούμε να μη βάλουμε τους κρόκους αυγών στην κρέμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή