Καρυδόπιτα με κρέμα και ζελέ – Ένα δροσιστικό σιροπιαστό γλυκάκι για όλη την οικογένεια.
- αυγα 6
- ζαχαρη 1 κούπα
- φρυγανιά 1 κούπα τριμμένη
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- κανελά 2 κουταλάκια γλυκού
- γαρίφαλο ¼ κ.γ
- καρυδια 1½ κούπα ψιλοκομμένα
- σοκολάτα 2 κουταλιές τριμμένη
Υλικά
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 βανίλια
Για την κρέμα
- ζελέ 2 φακελάκια φράουλα
Για το ζελέ
Μία υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και ζελέ που θα απογειώσει την διάθεσή σας το Καλοκαίρι. Ως γνωστόν το φαγητό μας ανεβάζει την διάθεση όταν είναι νόστιμο. Αν έχετε δοκιμάσει την πάστα ταψιού καρυδόπιτα θα έχετε διαπιστώσει ότι η καρυδόπιτα φτιάχνεται με πολλούς τρόπους.
Εκτός λοιπόν από την παραδοσιακή καρυδόπιτα που όλοι ξέρουμε και όλοι αγαπάμε, μπορούμε να κάνουμε μία καρυδόπιτα σε πιο καλοκαιρινή version. Θα την φτιάξουμε με δροσιστική κρέμα και ακόμη πιο δροσιστικό ζελέ της αρεσκείας μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ξεκινάμε το γλυκό μας από το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη. τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Βράζουμε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει καλά και ξεκινάμε την καρυδόπιτα.
Εκτέλεση για την καρυδόπιτα
Στην αρχή χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε στην μαρέγκα τους κρόκους, την ζάχαρη, την φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα καρύδια και την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα ομογενές μείγμα.
Δείτε ακόμα Καρυδόπιτα σε φόρμα για κέικ με φύλλο Βυρητού.
Παίρνουμε ένα ταψί 30 εκ και το βουτυρώνουμε. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε τον πάτο του με τριμμένη φρυγανιά και μεταφέρουμε μέσα στο ταψί το μείγμα. Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί το σιροπιάζουμε με το γλυκό μας καυτό και το σιρόπι μας κρύο και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Εκτέλεση για την κρέμα
Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ σε κρέμα. Την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Εκτέλεση για το ζελέ
Φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις το φτιάξουμε το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις ξεκινήσει να πήζει τον απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ και απολαμβάνουμε.
Tips για την Καρυδόπιτα με κρέμα και ζελέ
Αντί για τριμμένη σοκολάτα μπορούμε να βάλουμε 2 κουταλιές κακάο σε σκόνη. Το ζελέ μπορεί να έχει ό,τι γεύση μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
η οποία την είδε από την αγαπημένη μας ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr