Close

Η κασερόπιτα που θα απογειώσει το τραπέζι σας

Η κασερόπιτα που θα απογειώσει το τραπέζι σας

Υλικά

Για τη ζύμη
3 ποτήρια χλιαρό νερό
1 μικρό πακέτο μαγιά 25γρ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό περίπου αλεύρι

1 πακέτο βούτυρο
1 κασέρι Μακεδονικό
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.

Με όλο το ζυμάρι, ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο, ένα μακρόστενο φύλλο.

Παίρνουμε ένα πακέτο βούτυρο το κόβουμε κομματάκια και το μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο ή πακέτο και το τοποθετούμε τυλιγμένο σε μία μεμβράνη ή σε σακούλα στο ψυγείο, για 15 λεπτά.

Ανοίγουμε πάλι το χοντρό φύλλο και μοιράζουμε στην επιφάνειά του το κασέρι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια και τη θρυμματισμένη φέτα. Κλείνουμε το φύλλο σε πακέτο, φέρνοντας τις άκρες του στη μέση, λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Η κασερόπιτα που θα απογειώσει το τραπέζι σας

Πηγή: http://lopis-place.blogspot.gr