Υλικά
Για τη ζύμη
3 ποτήρια χλιαρό νερό
1 μικρό πακέτο μαγιά 25γρ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό περίπου αλεύρι
1 πακέτο βούτυρο
1 κασέρι Μακεδονικό
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.
Με όλο το ζυμάρι, ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο, ένα μακρόστενο φύλλο.
Παίρνουμε ένα πακέτο βούτυρο το κόβουμε κομματάκια και το μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο ή πακέτο και το τοποθετούμε τυλιγμένο σε μία μεμβράνη ή σε σακούλα στο ψυγείο, για 15 λεπτά.
Ανοίγουμε πάλι το χοντρό φύλλο και μοιράζουμε στην επιφάνειά του το κασέρι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια και τη θρυμματισμένη φέτα. Κλείνουμε το φύλλο σε πακέτο, φέρνοντας τις άκρες του στη μέση, λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια