Close
κασεροπιτάκια-με-ζαμπόν-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα κασεροπιτάκια με σπιτικό φύλλο και ζαμπόν για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι ή και το σνακ των μεγάλων. Από τη φίλη μας Maria Kasapidou.

 

    Για τη γέμιση

  • κασέρι 250 γραμμάρια περίπου τριμμένο
  • ζαμπόν 10 φέτες περίπου

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Τραγανά κασεροπιτάκια με φύλλο κρούστας

 

Σήμερα σας ετοιμάσαμε αφράτα ζαμπονοκασεροπιτάκια για το σχολείο ή το παιδικό πάρτι που σίγουρα θα λατρέψουν και οι μεγάλοι. Είναι μία φανταστική και πανεύκολη συνταγή με σπιτικό φύλλο που αν την δοκιμάσετε δε θα ξανά ψήσετε κατεψυγμένα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κασεροπιτάκια με ζαμπόν:

Τυροπιτάκια με Ζαμπόν και κασέρι για την βραδινή λιγούρα 😋 Έγιναν υπέροχα και πολύ αφράτα

κασεροπιτάκια-με-ζαμπόν-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κασεροπιτάκια με ζαμπόν

Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το φρέσκο γάλα, την μαγιά και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι.

Στο τέλος προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα σκεπασμένη και έπειτα την χωρίζουμε σε ίσα μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και γεμίζουμε με τριμμένο κασέρι και ζαμπόν.

 

Ψωμένια κασεροπιτάκια για κολατσιό

 

Κλείνουμε σε πιτάκι, το σφραγίζουμε καλά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα μπαλάκια. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά.

κασεροπιτάκια-με-ζαμπόν-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr