Συνταγή για αφράτα κασεροψωμάκια γεμιστά με φέτα και τυρί που λιώνει με σπιτική ζύμη για το σχολικό κολατσιό. Η ζύμη είναι αφράτη και διακοσμήσαμε τα κασεροψωμάκια με έναν πανεύκολο χυλό.
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 400 ml
- ηλιέλαιο 45 ml
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 720 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια περίπου τριμμένο
- φέτα 200 γραμμάρια περίπου θρυμματισμένη
Για τη γέμιση
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γραμμάρια
- νερό 5 κουταλιές της σούπας
Για τον χυλό
Αφράτα κασεροψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο
Τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι σε λίγες μέρες και θέλουμε σιγά σιγά να προετοιμάσουμε και πάλι το σχολικό μας μενού. Σήμερα λοιπόν θα δούμε αφράτα κασεροψωμάκια με φέτα και τυρί που λιώνει που κανένα παιδάκι δεν θα μπορεί να αντισταθεί. Ως γνωστόν νηστικό αρκούδι δεν χορεύει οπότε αυτά τα κασεροψωμάκια σίγουρα τα…χρειάζονται.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κασεροψωμάκια αφρός για το σχολείο:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη ζύμη, διαλύοντας την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Στη συνέχεια, βάζουμε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη, η οποία είναι πολύ ελαστική και εύπλαστη! Τέλος, τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Μετά τα 45 λεπτά, δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 12 μέρη – μπαλάκια. Τα ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλα (με άνοιγμα 17 – 18 εκατοστών) και τοποθετούμε στην μία πλευρά τριμμένο κίτρινο τυρί και τριμμένη φέτα.
Κασεροψωμάκια με σουσάμι
Έπειτα, τυλίγουμε σε ρολά όπως δείχνω στις φωτογραφίες και τα κλείνουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την κλειστή πλευρά από κάτω και τα αλείφουμε με τους κρόκους.
Στη συνέχεια, διαλύουμε το αλεύρι στο νερό να γίνει χυλός και κάνουμε λεπτές γραμμές με το χυλό πάνω στα κασεροπιτάκια για να βγει αυτό το ωραίο σχέδιο. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, 35 με 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν!
Tips
Μπορούμε να βάλουμε μόνο φέτα ή μόνο κίτρινο τυρί ανάλογα τα γούστα μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Σχολεία : Η Ημερομηνία που παίρνουν βαθμούς στα Γυμνάσια και στα Λύκεια
- Το Ψυχολογικό τεστ που θα σου δείξει αν έχεις συσσωρευμένα ψυχικά τραύματα που σχετίζονται με τη μητέρα σου
- Η Γη της Ελιάς : Πεθαίνουν Μάνος και Μαρίνα
- Καιρός : Έρχεται πολική εισβολή με χιόνια στην Αθήνα
- HMPV : Τα συμπτώματα στα παιδιά – Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν οι γονείς για τον μεταπνευμονοϊό