Close
κασερόψωμο-συνταγή-

Αφράτο, μαστιχωτό κασερόψωμο από την Τζένη Τσανακτσίδου για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Είναι φανταστικό και με σίγουρη επιτυχία.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Έχουμε καιρό να φάμε κασερόψωμο και η Τζένη Τσανακτσίδου μας άνοιξε την όρεξη για ένα τέτοιο. Μόλις είδαμε το μαστιχωτό και αφράτο αποτέλεσμα της φωτογραφίας, δεν μπορέσαμε να μην το δοκιμάσουμε. Φορέσαμε λοιπόν τις ποδιές μας, προμηθευτήκαμε τα υλικά και θα ξεκινήσουμε.

Δείτε ακόμα Κασερόψωμο μαλακό σαν βάμβακι

Πριν από αυτό όμως, είπαμε να προλάβουμε αυτήν την συνταγή για κασερόψωμο και μαζί σας, αφού η αλήθεια είναι πως μας αρέσει να μοιραζόμαστε γεύσεις και εμπειρίες μαζί σας. Δοκιμάστε το λοιπόν και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας μαζί μας.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κασερόψωμο για το σχολικό κολατσιό :

κασερόψωμο-συνταγή-

Εκτέλεση για το κασερόψωμο για το σχολικό κολατσιό

Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα και την νωπή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα με το πιρούνι. Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και λίγο λίγο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε παράλληλα.

Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία αφράτη και λεία ζύμη. Την σκεπάζουμε για 2 ώρες και στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας. Ζυμώνουμε ελαφρώς και την τοποθετούμε σε ένα ταψί 30 νούμερο.

Δείτε ακόμα Συνταγή για κασερόψωμο αφράτο σαν αφρός

Την κόβουμε πάνω με μαχαίρι, κάνοντας χαρακιές και την σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Στο τέλος τοποθετούμε στις χαρακιές φέτες κασέρι. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

κασερόψωμο-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr