Συνταγή για Κασερόψωμο μαλακό σαν βάμβακι. Αφράτο κασερόψωμο μαλακό σαν βάμβακι από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου που πραγματικά θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το κασερόψωμο είναι ιδανικό για σχολικό κολατσιό και όχι μόνο.
- Γάλα φρέσκο 100ml ζεστό
- νερό 100 ml ζεστό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- καλαμποκέλαιο 100 ml
- ζαχαρη 1 κ.γ.
- αλατι 1 κ.γ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ. περίπου
Υλικά
- κασέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό Λίγο
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σήμερα προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε ωραίες συνταγές για σχολικό κολατσιό. Με αυτόν τον τρόπο σιγουρευόμαστε ότι τα παιδιά μας τρώνε πάντα τα καλύτερα.
Έτσι σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία υπέροχη συνταγή για Κασερόψωμο μαλακό σαν βάμβακι αφράτο, σπιτικό, σούπερ κασερόψωμο. Είναι σκέτος αφρός και σίγουρα τα παιδιά αυτό το κασερόψωμο θα το λατρέψουν. Μπορούμε να το φτιάξουμε και για το δικό μας κολατσιό και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κασερόψωμο μαλακό σαν βάμβακι:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένη Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το κασερόψωμο
Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Τελειώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή και αφράτη οπότε μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι από 400 γραμμάρια.
Στην συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί 26 ν και βάζουμε μέσα την ζύμη. Την σκεπάζουμε για 40 λεπτά και μετά τα 40 λεπτά την πατάμε με τα δάχτυλα γύρω γύρω κάνοντας τρύπες. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το νερό και με το μείγμα αλείφουμε την ζύμη μας.
Δείτε ακόμα Συνταγή για κασερόψωμο αφράτο σαν αφρός
Κόβουμε το κασέρι μας σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε μέσα στις τρύπες. Πασπαλίζουμε το κασερόψωμο με σουσάμι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος βέβαια διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή