Κασίμ χαλβάς: χαλβάς από αλεύρι. Ένας ξεχωριστός χαλβάς που θα σας αρέσει πολύ.
- ελαιολαδο 1 γεμάτο ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 γεμάτα ποτήρια
- σιμιγδαλι Μισό
- κανελά 1 κουταλιά
Για τον χαλβά
Σήμερα θα φτιάξουμε κασίμ χαλβά. Παλιότερα τον έφτιαχναν στα γενέθλια και είναι πραγματικά ένα γλυκό του δεκάλεπτου με μόλις 7 υλικά που όλοι λίγο ή πολύ τα έχουμε στο σπίτι μας. Ο κασίμ χαλβάς είναι χαλβάς από αλεύρι με ένα σιρόπι μέσα στην γλύκα.
Περιέχει και σιμιγδάλι και είναι πολύ νόστιμος. Μπορείτε να πλάσετε χαλβαδάκια με τα χέρια σας και να τα προσφέρετε σαν κέρασμα ή να τον κάνετε σε φόρμα και να κόβετε κομμάτια. Όπως κι αν επιλέξετε να τον απολαύσετε αξίζει να τον δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση του κασίμ χαλβά:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτο το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σιρόπι στην άκρη.
Εκτέλεση για τον χαλβά
Στην αρχή καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά το αλεύρι και το σιμιγδάλι στο ελαιόλαδο. Προς στο τέλος ρίχνουμε την κανέλα. Ανακατεύουμε λίγο και απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε με προσοχή το σιρόπι ανακατεύοντας.
Δείτε ακόμα Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο