Close

Κασιόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Κασιόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Πρέπει να σας βεβαιώσω ότι έγινε τόσο νόστιμο που εμένα που δεν είμαι γλυκατζού με ξετρέλανε !!!

Υλικά: Για την κασιόπιτα
6 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού παξιμάδια χαρουπάλευρου τριμμένα (μπορείτε να βάλετε φρυγανιά)
200γρ. φιστίκια κάσιους ψιλοκομμένα (μπορείτε να βάλετε καρύδια)
1 κ.γλ. κανέλα
2 βανίλιες
20γρ. μπέικιν

Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
900ml γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας
200γρ κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος
4 κ.γλ. μέλι
.
Τί κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια χαρουπάλευρου, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέικιν
και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
με μια σπάτουλα.

Τέλος ρίχνουμε τα κάσιους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Αδειάζουμε
το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (30χ20 εκ. περίπου) και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό)
Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε
το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το
διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να πήξει
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό

Κασιόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Κασιόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Κασιόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Συνταγή από Η Απόλαυση Της Βρώσης – Ας Μαγειρέψουμε