Η φίλη μας Irene Vonapartis είναι μια μανούλα πραγματικά χρυσοχέρα.Μοιράστηκε μαζί μας μια συνταγή από τον τόπο καταγωγής της την πανέμορφη Κάσο.
Πιτιά Κασιώτικα
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι.
χλιαρό νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
2 ξερά κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι ρύζι
2 ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και το χλιαρό νερό,μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι,τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμυδάκια και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας.πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη .
Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τα διπλώνουμε στρίβοντας τα στην άκρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.