Ότι και να πω γι’αυτό το καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ καρύδας,είναι λίγο!!!
Ένα νηστίσιμο,μαλακό,αφράτο και νωπό κέικ με ινδοκάρυδο που δένει απίστευτα με το υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού!!!
Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα κανονικό κέικ με βούτυρο,αυγά και γάλα.Το έφτιαξα σήμερα και ξετρελάθηκα!!!
Και φυσικά μιλάω για την Survivor πορτοκαλόπιτα,απο την Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας
Βασούλα συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή σου!!!
Πορτοκαλόπιτα Survivor της Βασούλας
ΥΛΙΚΑ (ΚΟΥΠΑ ΜΕΖΟΥΡΑ ΤΩΝ 200 ml)
ΤΑΨΑΚΙ 25Χ30
3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙ (εγω έβαλα 2)
1 ΣΟΔΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ (330 ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω όλα τα υλικά σ’ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύω μ ένα σύρμα.Αδειάζω το μίγμα σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 180 50-55 λεπτά.
Εγώ έφτιαξα μιάμισι δόση από τη συνταγή και μου βγήκαν 2 μακρόστενες φόρμες.Επίσης άλειψα εξωτερικά τα κέικ με μαρμελάδα και τα πασπάλισα με ινδοκάρυδο.