Close
Καθαρά Δευτέρα: Η λαγάνα της Τζένης Τσανακτσίδου

Συνταγή για λαγάνα της Τζένη Τσανακτσίδου, για την Καθαρά Δευτέρα. Με παραδοσιακή, αυθεντική γεύση! Μία αφράτη λαγάνα που είναι καλύτερη και από τους φούρνου.

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η λαγάνα επιβάλλεται σε κάθε γιορτινό τραπέζι. Για βούτες στην ταραμοσαλάτα και για να συνοδεύσουμε τα θαλασσινά μας. Αντί να αγοράσετε λαγάνες από τον φούρνο που είναι και πανάκριβες, μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας.

Καθαρά Δευτέρα: Η λαγάνα της Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε ακόμα Εύκολη Λαγάνα Χωρίς Μίξερ και Χωρίς Ζύμωμα

Η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει μία αυθεντική συνταγή για λαγάνα με όλα τα μυστικά της. Μία τραγανή λαγάνα με μαλακή ψίχα, αρωματική και με την ιδιαίτερη γεύση και υφή της λαγάνας. Είναι φανταστική, έχει σίγουρη επιτυχία και είναι λατρεμένη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λαγάνα της Τζένης Τσανακτσίδου:

συνταγή-για-λαγάνα-

Εκτέλεση για την λαγάνα της Τζένης Τσανακτσίδου

Βάζουμε την νωπή μαγιά σε ένα μπολ και την θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη και στο τέλος το χλιαρό νερό. Το νερό θέλουμε να αντέχει στο χέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και σκεπάζουμε το μείγμα για 20 λεπτά.

Στην συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε μία λεκάνη και ανοίγουμε λακκουβίτσα. Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και γύρω γύρω το ελαιόλαδο. Μέσα στην λακκουβίτσα ρίχνουμε σιγά σιγά την μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι.

Καθαρά Δευτέρα: Η λαγάνα της Τζένης Τσανακτσίδου

Τελειώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την ζύμη. Την πατάμε, την αλείφουμε με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Δείτε ακόμα Η λαγάνα της Γκόλφως

Στην συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και την αλείφουμε με λάδι. Ξεφουσκώνουμε την ζύμη, λαδώνουμε τα χέρια και την κόβουμε. Βγάζουμε στην άκρη πολύ λίγη ζύμη και αν θέλουμε την φτιάχνουμε μία μικρή λαγάνα.

Την υπόλοιπη την βάζουμε στην λαδωμένη λαδόκολλα και με λαδωμένα χέρια την ανοίγουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι ζάχαρη και νερό και αλείφουμε με το ζαχαρόνερο την λαγάνα.

Ρίχνουμε και σουσάμι και την σκεπάζουμε για 35 λεπτά. Τελειώνουμε, την τρυπάμε με τα δάχτυλα και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

Tips για την λαγάνα της Τζένης Τσανακτσίδου

Μπορούμε να βάλουμε αντί για νωπή μαγιά 2 φακελάκια ξερή μαγιά. Βγαίνουν και 2 λαγάνες.

συνταγή-για-λαγάνα-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr