Close
λαγάνα-με-αλεύρι ολικής-συνταγή-

Αν φέτος την Καθαρά Δευτέρα θέλουμε να προσέξουμε όσο γίνεται την διατροφή μας τότε αυτή η λαγάνα με αλεύρι ολικής είναι ό,τι πρέπει. Με αυθεντική γεύση λαγάνας.

Η αλήθεια είναι πως δεν μας αρέσει να αλλάζουμε τις παραδοσιακές συνταγές. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει γνωστά τα οφέλη των δημητριακών ολικής άλεσης οπότε καλό είναι σε κάθε ευκαιρία να τα εντάσσουμε στην διατροφή μας.

Δείτε ακόμα Λαγάνα σε σχήμα φύλλου

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε φέτος την Καθαρά Δευτέρα να φτιάξετε μία λαχταριστή λαγάνα με την ίδια αυθεντική γεύση και υφή, μόνο που αντί για κλασικό αλεύρι, θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής άλεσης. Αξίζει να της δώσετε μία ευκαιρία αν ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λαγάνα με αλεύρι ολικής:

λαγάνα-με-αλεύρι ολικής-συνταγή-

Εκτέλεση για την λαγάνα με αλεύρι ολικής

Αρχικά ανακατεύουμε σε λίγο χλιαρό νερό το μέλι και την ξερή μαγιά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ολικής, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ταχίνι, το τσίπουρο, το αλάτι το μείγμα με την ξερή μαγιά και ζυμώνουμε.

λαγάνα-με-αλεύρι ολικής-συνταγή-

Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Καλύπτουμε με λαδόκολλα την λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε την ζύμη σε λαγάνα με πάχος 0.5 εκατοστά και την ανοίγουμε με τα χέρια μας.

λαγάνα-με-αλεύρι ολικής-συνταγή-

Δείτε ακόμα Η λαγάνα της Βέφας

λαγάνα-με-αλεύρι ολικής-συνταγή-

Αφήνουμε την λαγάνα σε ζεστό μέρος για ακόμη 30 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Πιέζουμε την λαγάνα με τα δάχτυλά μας για να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές δαχτυλιές και να ξεφουσκώσει ελαφρώς. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

λαγάνα-με-αλεύρι ολικής-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Samiou Despoina

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr