Συνταγή παραδοσιακή για μαλακές σουπιές με κοφτό μακαρονάκι για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας αλλά και για όλη την περίοδο της Σαρακοστής, που θα αρέσει πολύ και στα παιδιά
από τη φίλη μας Litsa Kokkoni.
- σουπιές 600 γραμμάρια καθαρισμένες
- κρεμμυδι 2 ξερά
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού (λευκό ή κόκκινο)
- μπαχάρι 4-5 κόκκους
- γαρίφαλο 2-3
- κανελά 1 μικρό κομματάκι από ξύλο
- μάραθος 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μακαρονια 400 γραμμάρια κοφτό
- ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Καθαρά Δευτέρα: Σουπιές Κρασάτες
Από μικρά η μαμά μας θυμόμαστε μας έφτιαχνε συχνά σουπιές με κοφτό μακαρονάκι και μας άρεσε τόσο που κλέβαμε και από τη κατσαρόλα. Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε σουπιές με κοφτό μακαρονάκι για να εμπλουτίσετε το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας. Οικονομικές, γρήγορες και πανεύκολες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις σουπιές με κοφτό μακαρονάκι για τη Καθαρά Δευτέρα:
Εκτέλεση για τις σουπιές με κοφτό μακαρονάκι για τη Καθαρά Δευτέρα
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί μαζί με το μπαχάρι, το γαρίφαλο και το ξύλο κανέλας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ψήνουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις σουπιές, πλυμένες, κομμένες και στραγγισμένες και ανακατεύουμε. Όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Κανονίζουμε πόσο νερό θα χρειαστεί και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr