Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει την δική του αγαπημένη συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα με όλα τα μυστικά της. Όχι ψωμένια και φυσικά πανεύκολη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 250 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ταχίνι 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- σουσαμι Μπόλικο
Για το πασπάλισμα
Η λαγάνα είναι από τα αγαπημένα μας ψωμιά. Έχει ιδιαίτερη γεύση και υφή και το έθιμο θέλει να την απολαμβάνουμε κάθε Καθαρά Δευτέρα. Αυτό το λεπτό είδος ψωμιού δεν είναι σαν τα κλασικά ψωμιά και αυτό είναι που την κάνει τόσο ξεχωριστή.
Δείτε ακόμα Η λαγάνα της Γκόλφως
Όμως δυστυχώς υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, που στην ουσία φτιάχνουν λαγάνες, λεπτά ψωμιά. Καμιά διαφορά με το παραδοσιακό ψωμί αλλά με άλλο σχήμα. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης όμως μας δείχνει την παραδοσιακή συνταγή για λαγάνα. Αυθεντική και αξεπέραστη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα
INGREDIENTS
400 g plain flour
9 g dry yeast
1 tsp sugar
250 g water
1 tsp salt
2 tbsp tahini
——————————-
A little olive oil
Sesame
——————————–
1 tbsp honey
A little water
GERMAN
ZUTATEN
400 g einfaches Mehl
9 g Trockenhefe
1 TL Zucker
250 g Wasser
1 TL Salz
2 EL Tahini
——————————-
Ein wenig Olivenöl
Sesam
———————————
1 EL Honig
Ein wenig Wasser
10΄ Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
1,5 ώρα Χρόνος Αναμονής
1 Λαγάνα
Εκτέλεση για την συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ρίχνουμε ενδιάμεσα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ χωρίς να εφάπτεται με την ζύμη με μεμβράνη . Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στις αντιστάσεις στους 50 c. Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας και την κάνουμε λεπτή σε πάχος.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Βάζουμε μέσα την ζύμη που έχουμε ανοίξει , την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για λαγάνα χωρίς μίξερ (βίντεο)
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι μαζί με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και με τα δάχτυλά μας κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 20 λεπτά στους 180 c.
Η πιο νόστιμη και παραδοσιακή λαγάνα είναι έτοιμη να την απολαύσετε χωρίς μίξερ και πλάστη και χωρίς κόπο. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο οικογενειακό σας τραπέζι!!Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα