Kαθαρά Δευτέρα: Τραγανή λαγάνα. Συνταγή για Τραγανή λαγάνα με σουσάμι θα απογειώσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- νερό 350 γραμμάρια χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι
- μελι 1 κουταλάκι
- σπορέλαιο 1 κουταλιά σούπας
Υλικά
Σε λίγες μέρες θα μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι το οποίο θα είναι γεμάτο θαλασσινά, ταραμοσαλάτα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα και θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα. Σε όλα τα τραπέζια της Καθαράς Δευτέρας υπάρχει και η αγαπημένη μας λαγάνα.
Κάθε χρόνο όμως η λαγάνα είναι λίγο ακριβή. Φέτος λοιπόν δεν χρειάζεται να αγοράσουμε λαγάνα αφού μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμη και οικονομική τραγανή λαγάνα με πολύ λίγα και εύκολα υλικά. Αυτή η Τραγανή λαγάνα θα απογειώσει το τραπέζι μας και είναι πιο νόστιμη και από τις αγοραστές.
Δείτε παρακάτω τον τρόπο για να φτιάξετε Τραγανή λαγάνα:
Η ΚΑΘΑΡΑ Δευτέρα πλησιάζει. είστε έτοιμη για την πιο νόστιμη Λαγάνα ;; Και Καθαρά Δευτέρα χωρίς τραγανές, σουσαμένιες Λαγάνες δεν γίνεται!!
Δείτε ακόμη Κλασική λαγάνα με ταχίνι και νερόμελο
Η Λαγάνα πάντα θα έχει μία θέση στην καρδιά όλων μάς, θα μπορούσε να κατέχει μία θέση και στην καθημερινότητα μάς, και όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα.. Και σιγά.. που θα αγοράζουμε έτοιμες.. θα φορέσουμε την ποδίτσα μας.. και θα κάνουμε τη δική μας τέλεια Λαγάνα..
Εκτέλεση για την Τραγανή λαγάνα
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά, το αλάτι και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν κάπως τα υλικά μας και στην συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το μέλι.
Δείτε ακόμη Η καλύτερη συνταγή για λαγάνα χωρίς μίξερ (βίντεο)
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος την ζύμη για περίπου 1 ώρα. Αφού περάσει η 1 ώρα και διπλασιαστεί η ζύμη, την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια κι αν κολλάει βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι.
Δείτε ακόμα Συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα όπως του φούρνου (βίντεο)
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και μεταφέρουμε την λαγάνα μας πάνω στην λαδόκολλα. Με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη ανοίγουμε την λαγάνα στο μέγεθος που θέλουμε και την ραντίζουμε με ένα μείγμα από λίγο νερό και λίγη ζάχαρη.
Δείτε ακόμη Η λαγάνα της Γκόλφως
Πασπαλίζουμε την λαγάνα με μπόλικο σουσάμι και κάνουμε τρυπούλες με τα δάχτυλά μας. Ψήνουμε την λαγάνα σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Οι Συνταγές της Κυριακής
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές