Σήμερα θα απολαύσουμε μια μαμαδίστικη συνταγή για κατσικάκι με σπανάκι και ρύζι στην κατσαρόλα.
Είναι ένα φαγητό σκέτη λιχουδιά και το κατσικάκι γίνεται λουκούμι σιγοβράζοντας. Το σπανάκι είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό και ταιριάζει πολύ γευστικά με το κατσικάκι.
Δείτε ακόμα Συνταγή για φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο
Το ρύζι έρχεται να ολοκληρώσει την γεύση. Το φαγητό μας έχει επίσης λίγο κρεμμυδάκι και καρότο. Το κατσικάκι με σπανάκι και ρύζι είναι μία πολύ υγιεινή συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Στην Ελλάδα μας αρέσει να συνδυάζουμε τα λαχανικά με το κρέας γι’ αυτό και το φρικασέ ή η μαγειρίτσα είναι τα αγαπημένα μας φαγητά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Κατσικάκι με σπανάκι και ρύζι:
Εκτέλεση
Στην αρχή βράζουμε το κατσικάκι σε μία κατσαρόλα. Αφού βράσει καλά, το κόβουμε σε κομμάτια και το μεταφέρουμε βρασμένο σε μία άλλη κατσαρόλα. Στο μεταξύ κρατάμε το νερό από το κατσικάκι που έβρασε. Το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένο, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθεί το νερό, να μαλακώσει το κατσικάκι και να δέσει το φαγητό μας.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr