Κεφτεδάκια με αρακά και φέτα μια συνταγη ιδανική για παιδια!
Υλικά:
500γρ αρακά
150γρ φέτα
1 αβγό ολόκληρο και ένα κρόκο αβγού
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.τ.σ. αλεύρι
1 κ.τ.σ. σουσάμι
1 κ.τ.γ. κύμινο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε για 15 λεπτά.Στραγγίζουμε τον αρακά και ενώ είναι ακόμα ζεστός τον λιώνουμε στο multi ή στη μηχανή του πουρέ. Τον αφήνουμε να κρυώσει και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι περίπου ένα λεπτό από κάθε μεριά. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρέσκια ντομάτα και πατάτες τηγανιτές.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανάκληση ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ζάχαρη με κομμάτια πλαστικού
- Grand Hotel: Ο Χαραλάμπης και η Πελαγία αρραβωνιάζονται
- Τι είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος που προκάλεσε το ραγδαίο θάνατο του Δημήτρη Σούρα – Τα ύπουλα συμπτώματα
- Άγιος Έρωτας : Ο Πατήρ Νικόλαος παντρεύει Πέτρο και Χλόη
- Η καλύτερη συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο για το 2024