Συνταγή για αφράτα μαμαδίστικα κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρονάκι κοφτό για το ταπεράκι του ολοήμερου ή για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Με δεμένη, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
- κιμάς ανάμεικτος 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρός
- ντοματα 1 τριμμένη
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ψωμί 4 φέτες μουλιασμένο (την ψίχα)
- αυγα 1
- κύμινο 1 πρέζα
Για τα κεφτεδάκια
Αφράτα Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο στην Ελλάδα που το απολαμβάνουμε πολύ συχνά με τηγανιτές πατάτες ή μακαρόνια. Σήμερα λοιπόν θα τα φτιάξουμε με κοφτό μακαρονάκι και τα παιδιά στο ολοήμερο θα γλείψουν και τα τάπερ!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρονάκι κοφτό για το ολοήμερο:
Εκτέλεση για το κοφτό μακαρονάκι
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα νερό με μία δύο πρέζες αλάτι βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσει, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε περάσει από το μούλτι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, την τριμμένη ντομάτα, το ξύδι και το καλά μουλιασμένο και στυμμένο με τα χέρια ψωμί.
Επίσης προσθέτουμε το αυγό και το κύμινο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μείγμα με μία διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τα κοκκινιστά κεφτεδάκια
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στην άκρη. Σε λίγο καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Έπειτα προσθέτουμε τη πιπεριά σε κύβους και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τους κόκκους μπαχάρι. Συμπληρώνουμε με νερό και μόλις ξεκινά να δένει η σάλτσα βάζουμε τα κεφτεδάκια. Βράζουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσούλα Καλλωνη
και την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος