Συνταγή για αφράτα μαμαδίστικα κοκκινιστά κεφτεδάκια με δεμένη σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά, συνοδευόμενα με μακαρόνια για το ταπεράκι του ολοήμερου.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- κιμάς χοίρινος 200 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
- μπαγιατικο ψωμι 2 φέτες χωρίς κόρα μουλιασμένο
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1/2 σφηνάκι
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου του Παναγιώτη Παπαδάκη
Τα παιδιά αγαπούν τα κεφτεδάκια, ειδικά όταν είναι καλομαγειρεμένα. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία εξαιρετική και παραδοσιακή συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με δεμένη σάλτσα ντομάτας, συνοδευόμενα με μακαρόνια. Τα δικά μας ζητούν και δεύτερο πιάτο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια για το ταπεράκι του σχολείου:
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ψωμί το οποίο το έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στραγγίξει καλά, το ξύδι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε τον κιμά με μία πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έτσι ώστε να ξεκουραστεί ο κιμάς και να απελευθερώσει γεύσεις και αρώματα.
Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Απλώνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζουμε ηλιέλαιο να κάψει και αλευρώνουμε ένα ένα το κάθε κεφτεδάκι. Το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα και το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ. Βάζουμε τον βασιλικό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση βουτάμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με την σάλτσα μέχρι να χυλώσει καλά η σάλτσα και να δέσει με τα κεφτεδάκια.
Αφού τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα, βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις το νερό βράσει βάζουμε τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια, με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η φωτογραφία είναι του φίλου μας Dimitrios Maroulis
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια