Συνταγή για Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με κριθαράκι για το ολοήμερο αλλά και για οποιοδήποτε μεσημεριανό γεύμα μέσα στην εβδομάδα. Σκέτη νοστιμιά αυτό το φαγάκι για μικρούς και μεγάλους!
- κιμάς μοσχαρίσιος 800 γραμμάρια
- ψωμί 3 φέτες
- κρεμμυδι 2
- αυγα 1
- ξύδι 1/3 από κρασί
- ρίγανη Κατά βούληση
- μαιντανος Κατά βούληση
- δυοσμος Κατά βούληση
- βασιλικός Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- Γάλα φρέσκο Μισό λίτρο περίπου
Για το ψωμί
- κριθαράκι 1 συσκευασία
- κρεμμυδι 1
- ελαιολαδο Λίγο
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
- ντοματίνια 10
- ντοματα 2-3 τριμμένες μεγάλες
Για το κριθαράκι
- μυζήθρα Κατά βούληση τριμμένη
Για το σερβίρισμα
Από μικρά θυμόμαστε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια της μαμάς με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και μυρωδικά. Όπως και τότε έτσι και σήμερα, μπορούμε να φτιάξουμε μαμαδίστικα, αφράτα κεφτεδάκια με κριθαράκι για τα παιδάκια μας που θα τα συνοδεύσουμε με κοκκινιστό κριθαράκι.
Είναι ένα φαγητό σκέτο λουκούμι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Είναι μία τέλεια επιλογή ακόμη και για τα πιο δύσκολα παιδιά. Με πλούσια γεύση και άρωμα, για πολλές βούτες με ψωμάκι. Εύκολο, μαμαδίστικο, φανταστικό! Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με κριθαράκι:
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Αρχικά μουλιάζουμε το ψωμί στο φρέσκο γάλα. Αφού το μουλιάσουμε το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας. Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμί το οποίο το έχουμε στραγγίξει καλά, τα κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη, το αυγό, το ξύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη για τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε την λεκάνη με μία διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο. Έπειτα τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με κριθαράκι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε λίγο μέχρι να γυαλίσει.
Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, την φρέσκια τριμμένη ντομάτα και περιμένουμε να πάρει βράση.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρονάκι για το ολοήμερο
Στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα ψητά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει το κριθαράκι, όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία του. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα ή ό,τι μας αρέσει και απολαμβάνουμε.
Tips για τα κεφτεδάκια με κριθαράκι
Μπορεί να χρειαστούν και παραπάνω φρέσκες ντομάτες, ανάλογα με το πόσο κόκκινη θέλουμε την σάλτσα μας και πόσο μεγάλες ή ζουμερές είναι οι ντομάτες.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι τυρί μας αρέσει αντί για μυζήθρα. Το τυρί είναι προαιρετικό όπως και να ‘χει. Αντί για ψητά, μπορούμε να τα τηγανίσουμε προτού τα βάλουμε στην κόκκινη σάλτσα, τα κεφτεδάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Natasa Cuka
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους