Close
Κεφτεδάκια-με λαχανικά-στη γάστρα-συνταγή-

Συνταγή για μελωμένα μαμαδίστικα κοκκινιστά κεφτεδάκια στη γάστρα με λαχανικά για ένα γρήγορο και νόστιμο μεσημεριανό.

Για το ταπεράκι στο ολοήμερο και το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Η τέλεια συνταγή για παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά. 

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρονάκι κοφτό για το ολοήμερο

Συνταγή για κεφτεδάκια που μοσχοβολούν γιαγιά σας έχουμε ετοιμάσει σήμερα, για παιδιά που δεν τρώνε εύκολα τα λαχανικά. Κεφτεδάκια στη γάστρα με φρέσκια ντομάτα, πιπεριές, μελιτζάνες και πατάτες για ένα χορταστικό μεσημεριανό.

Για πολλές βούτες με χωριάτικο ψωμί. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας και τα παιδιά θα το ζητούν συνέχεια. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με το μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε. 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με λαχανικά στη γάστρα:

 

Κεφτεδάκια-με λαχανικά-στη γάστρα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά. Βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το καλά μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο με τα χέρια μας ψωμί, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το κόλιανδρο, την ρίγανη, το μπαχάρι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ούζο και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σκεπάζουμε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τα λαχανικά στη γάστρα.

Εκτέλεση για τα λαχανικά στη γάστρα

Παίρνουμε μία γάστρα με καπάκι ή ένα ταψί με καπάκι. Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τις πατάτες, τα ξερά κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα αραδιάζουμε πάνω από τα λαχανικά στη γάστρα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και το λάδι.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, αέρα για 3 τέταρτα της ώρας. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Tips

Το ούζο είναι προαιρετικό.

Κεφτεδάκια-με λαχανικά-στη γάστρα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr