Συνταγή για μελωμένα μαμαδίστικα κοκκινιστά κεφτεδάκια στη γάστρα με λαχανικά για ένα γρήγορο και νόστιμο μεσημεριανό.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- κιμάς χοίρινος 300 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
- ψωμί 2 φέτες (μουλιασμένο σε νερό και στημένο)
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κόλιανδρο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπαχάρι 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- δυοσμος 1-2 φύλλα ψιλοκομμένος
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- ελαιολαδο 2 κουταλιά της σούπας
- ουζο 1 σφηνάκι
Υλικά
- μελιτζάνα 4 μέτριες κομμένες σε χοντρέ φέτες
- πατατες 2 κομμένες κυδωνάτες
- πιπεριά 3 πράσινες κομμένες χοντρέ φέτες
- κρεμμυδι 2 κομμένα σε φέτες
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες κομμένο σε φετάκια
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι
- ντοματα 2 ώριμες τριμμένες στο τρίφτη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- κόλιανδρο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
Για τα λαχανικά
Για το ταπεράκι στο ολοήμερο και το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Η τέλεια συνταγή για παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά.
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρονάκι κοφτό για το ολοήμερο
Συνταγή για κεφτεδάκια που μοσχοβολούν γιαγιά σας έχουμε ετοιμάσει σήμερα, για παιδιά που δεν τρώνε εύκολα τα λαχανικά. Κεφτεδάκια στη γάστρα με φρέσκια ντομάτα, πιπεριές, μελιτζάνες και πατάτες για ένα χορταστικό μεσημεριανό.
Για πολλές βούτες με χωριάτικο ψωμί. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας και τα παιδιά θα το ζητούν συνέχεια. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με το μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με λαχανικά στη γάστρα:
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά. Βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το καλά μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο με τα χέρια μας ψωμί, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το κόλιανδρο, την ρίγανη, το μπαχάρι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ούζο και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σκεπάζουμε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τα λαχανικά στη γάστρα.
Εκτέλεση για τα λαχανικά στη γάστρα
Παίρνουμε μία γάστρα με καπάκι ή ένα ταψί με καπάκι. Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τις πατάτες, τα ξερά κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα αραδιάζουμε πάνω από τα λαχανικά στη γάστρα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και το λάδι.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, αέρα για 3 τέταρτα της ώρας. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Tips
Το ούζο είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος