Τα παιδιά λατρεύουν τα κεφτεδάκια. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε Κεφτεδάκια με πατάτες καπαμά για το ολοήμερο που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους αυτό το φαγάκι και στο ολοήμερο.
Τα κεφτεδάκια είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Τα απολαμβάνουμε τηγανιτά, στον φούρνο, με πατάτες τηγανιτές, πατάτες φούρνου ή ακόμη και μακαρόνια. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία ξεχωριστή συνταγή που είναι ιδανική για παιδάκια δύσκολα στο φαγητό.
Αφράτα κεφτεδάκια με όλα τα αρώματά τους συνοδευόμενα με κοκκινιστές πατάτες. Τα κεφτεδάκια μας είναι εξίσου κοκκινιστά γι’ αυτό και το φαγητό μας ονομάζεται καπαμά και σίγουρα τα παιδιά θα ζητούν διπλή μερίδα. Με λίγη φέτα και μία σαλάτα με λαχανικά εποχής θα κάνετε ένα φαγητό όνειρο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για ταΚεφτεδάκια με πατάτες καπαμά για το ολοήμερο
Εκτέλεση για τα Κεφτεδάκια με πατάτες καπαμά για το ολοήμερο
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Μουσκεύουμε τις φέτες ψωμιού στο κόκκινο κρασί και προσθέτουμε και το ψωμί στην λεκάνη με τον κιμά. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αυγό και ελαιόλαδο και πλάθουμε με τα χέρια μας τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τον σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια, σε ό,τι μέγεθος θέλουμε. Εμείς τους κάναμε μεγάλους.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια με κριθαράκι για το ολοήμερο
Βάζουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και περνάμε από το τηγάνι τους κεφτέδες για να τους θωρακίσουμε. Έπειτα τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Εκτέλεση για τα Κεφτεδάκια με πατάτες καπαμά για το ολοήμερο
Αφού τελειώσουμε με το τηγάνισμα των κεφτέδων, καθαρίζουμε από τις φλούδες τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις περνάμε και αυτές από το τηγάνισμα για να θωρακιστούν και τις τοποθετούμε εξίσου σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Παίρνουμε ένα πλατύ τηγάνι και βάζουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το μπρούσκο και περιμένουμε λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια βρώμης για το ολοήμερο
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τις πατάτες, αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση και στο τέλος ρίχνουμε στην σάλτσα και τους κεφτέδες και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μελώσει το φαγητό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή