Συνταγή για μαμαδίστικα, κοκκινιστά κεφτεδάκια με ρύζι για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Βουτήξτε χωριάτικο ψωμί στην πηχτή σάλτσα ντομάτας και συνοδεύστε τα με φέτα και σαλάτα χωριάτικη!
Από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- κιμάς ανάμεικτος 1/2 κιλό
- αυγα 1
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας περίπου ψιλοκομμένος
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- κρεμμυδι 1 ξερό
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- μπαγιατικο ψωμι 4-5 φέτες
Υλικά
- ελαιολαδο 1-2 σφηνάκια
- σκορδο 2 σκελίδες
- σάλτσα ντομάτας 1 κουτάκι
- ντοματίνια 4 για σάλτσα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπαχάρι 3 κόκκους
- νερό Περίπου 1/2 ποτήρι
Για την κόκκινη σάλτσα
Ρολάκια με μελιτζάνες και κεφτεδάκια της Γκόλφως
Τίποτα πιο νόστιμο από μία μερίδα κεφτεδάκια κοκκινιστά. Είναι άπαιχτα και με μακαρόνια και με πατάτες τηγανιτές αλλά και με ρύζι, όπως αποφασίσαμε να σας τα προτείνουμε σήμερα. Μαμαδίστικα κοκκινιστά κεφτεδάκια με ρύζι λοιπόν για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με ρύζι και πηχτή κόκκινη σάλτσα:
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με ρύζι και πηχτή κόκκινη σάλτσα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το αυγό χτυπημένο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λιωμένο στον τρίφτη κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Έχουμε μουλιάσει το ψωμί και αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το προσθέτουμε κι αυτό στον κιμά.
Θέλουμε να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα κιμά, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε ή αφαιρούμε ψωμί. Αφού ο κιμάς είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Spaghetti με κεφτεδάκια για το ολοήμερο
Μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε. Σβήνουμε με την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή και τριμμένα ή και ψιλοκομμένα, το πιπέρι, το αλάτι και την ζάχαρη. Επίσης ρίχνουμε τους κόκκους μπαχάρι και το νερό και μόλις αρχίζει να βράζει η σάλτσα ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια.
Βράζουμε για 7-8 λεπτά, να δέσει η σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης τον κύβο κότας και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι για πιλάφι. Μόλις έχει λίγο νεράκι το βγάζουμε από την φωτιά και βάζουμε μια πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια