Συνταγή για Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με σάλτσα για το Κυριακάτικο τραπέζι. Αφράτα κεφτεδάκια με πλούσια και δεμένη σάλτσα ντομάτας που μόλις τα δουν τα παιδιά θα κάνουν πάρτυ!
- κιμάς ανάμεικτος 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- αυγα 1
- μπαγιατικο ψωμι 2 φέτες μπαγιάτικο
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- μαιντανος ψιλοκομμένο
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 500 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
Για την σάλτσα
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα άκρως μαμαδίστικο φαγάκι που μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Εμείς σίγουρα θα το προτιμήσουμε την ερχόμενη Κυριακή. Μαμαδίστικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες, πατάτες φούρνου ή και ρύζι και θα γίνουν ανάρπαστα. Έχουν μία πλούσια και δεμένη σάλτσα ντομάτας ενώ με μόνο λίγα και απλά υλικά γίνονται πιο αφράτα και ονειρεμένα από ποτέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με σάλτσα :
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Αρχικά μουσκεύουμε το ψωμί σε μπόλικο νερό και αφού το μουσκέψουμε καλά το στύβουμε πολύ καλά. Έπειτα σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι, το αυγό, το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια σουβλάκι στον φούρνο
Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο κιμάς μας και τον αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Έπειτα λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Τα αφήνουμε για ακόμη μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με σάλτσα
Αφού τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια και τα βάλουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Επίσης προσθέτουμε ελάχιστο νερό ίσα ίσα να σκεπάσει τα κεφτεδάκια η σάλτσα και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Έτοιμα!
Tips για τα Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με σάλτσα
Οι δοσολογίες στα μυρωδικά και στα μπαχαρικά είναι ενδεικτικές. Μπορούμε να βάλουμε όσο μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ελενη τσιουκανη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr