ΎΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια στο μουλτι
2 αυγά
3 φέτες ψωμί ( μουλιασμενες σε γάλα)
Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι ,
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού σόδα φαγητού
1 κουτ.ξίδι
1 κουτ. ούζο
3 μελιτζάνες
1-2 σκελίδες σκόρδου
Λίγο αλεύρι για αλευρωμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ενα μπωλ όλα τα υλικά μαζί ,ζυμώνουμε καλά, σκεπαζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για1 ώρα
(καλα είναι να το ετοιμασουμε από το βράδυ να μείνει στο ψυγείο) .
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο ,και σε ενα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλευρωνουμε τα κεφτεδάκια ,και τηγανίζουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ,μαϊντανό, δυόσμο,αλάτι,πιπέρι.
Τα βράζουμε όλα μαζί στο λάδι που τηγανισαμε τις μελιτζάνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος ,πρώτα κάτω την σάλτσα ,περνουμε μια φέτα μελιτζάνας και τοποθετούμε στην ακρη της το κεφτεδακι ,ρολαρουμε και τοποθετούμε τα ρολακια που φτιάξαμε στην άκρη του ταψιού , με κλείσιμο προς τα κάτω.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά( φέτα μελιτζάνας με κεφτεδάκια) .
Τοποθετούμε τα ρολακια το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήσουμε κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς, σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά.
Άν δούμε κατά την διάρκεια του ψησίματος παίρνει παραπάνω χρώμα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ενα γευστικοτατο πιάτο που θα ενθουσιάσει!!!
Καλή μας όρεξη!!!!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook : Οι Συνταγές της Κυριακής
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές