Κεφτεδάκια πολίτικα. Κεφτεδάκια πολίτικα με φρέσκο δυόσμο.
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 γραμμάρια από ελιά
- πλιγούρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό
- αυγα 2
- κρεμμυδι 1 μεγάλο τριμμένο
- σκορδο 2 - 3 σκελίδες τριμμένες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δυοσμος 1 ματσάκι (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένος
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια περίπου
Για το πανάρισμα
- ελαιολαδο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
Η πολίτικη κουζίνα είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για τις νοστιμιές της. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παρέα αφράτα πολίτικα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά, διπλοπερασμένο και από ελιά, φρέσκο δυόσμο και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Αν μεγαλώσατε με Πολίτισσα γιαγιά τότε σίγουρα αυτά τα κεφτεδάκια θα σας ξυπνήσουν παιδικές αναμνήσεις. Ακόμη κι αν δεν έχετε καμία ρίζα από την Πόλη όμως, σίγουρα αυτά τα πεντανόστιμα πολίτικα κεφτεδάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας και αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια πολίτικα:
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια πολίτικα
Αρχικά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με 1 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει το νερό. Επίσης θέλουμε να κρυώσει.
Έπειτα βάζουμε το πλιγούρι κρύο σε μία λεκάνη. Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τα υλικά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με σάλτσα για το Κυριακάτικο τραπέζι
Αφού το μείγμα του κιμά είναι έτοιμο πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Πιέζουμε λίγο τα κεφτεδάκια μας για να γίνουν πιο πλακέ και τα περνάμε από το αλεύρι που το έχουμε τοποθετήσει σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα εσωτερικά και εξωτερικά.
Tips για τα Κεφτεδάκια πολίτικα
Αν το μείγμα του κιμά είναι σφιχτό, μπορούμε να βουτήξουμε τα χέρια μας σε νερό και να συνεχίσουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν χρειάζεται να το βάλουμε στο ψυγείο το συγκεκριμένο μείγμα. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να το κάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Εύη εύη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr