Κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα .Παραδοσιακά κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα ντομάτας ,ούζο και μερικά μυστικά για κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 μέτρια
- αυγα 2
- ψωμί 3 φέτες
- σοδα 1 κουταλάκι φαγητού
- Γάλα φρέσκο Αρκετό
- ξύδι 1 κουταλάκι
- ουζο 1 κουταλάκι
- μαιντανος Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο
- ελαιολαδο 2 κουταλιές
Υλικά
- ελαιολαδο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
Η αλήθεια είναι πως οι γιαγιάδες μας ήταν όλες εξαιρετικές μαγείρισσες με μερικά μυστικά που περνούσαν από γενιές σε γενιές. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παρέα τα Κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα με όλα τα μυστικά τους που μόνο οι γιαγιάδες μας ήξεραν.
Κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά με ούζο, που θα τα πλάσουμε έχοντας βρέξει τα χέρια μας με ούζο και αφήνοντας τον κιμά για ολόκληρη την νύχτα στο ψυγείο όπως μας συμβούλευσαν οι γιαγιάδες μας. Πρόκειται για τα πιο νόστιμα, αφράτα κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα που έχετε δοκιμάσει που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς με σάλτσα :
Υπέροχα ζουμερά κεφτεδάκια, σε σάλτσα ντομάτας. Αφράτα γευστικά κεφτεδάκια τής γιαγιάς. Μία ξεχωριστή νοστιμιά, που μόνο η γιαγιά μπορούσε να δώσει… Τα έφτιαχνε με Αγάπη!!(Όπως όλες οι γιαγιάδες).
Όλοι τα ζητούσαμε.. και η γιαγιά έτρεχε αμέσως να τα φτιάξει με μεγάλη ευχαρίστηση… ποτέ δεν ήταν κουρασμένη, ειδικά για τα αγαπημένα τής εγγόνια!! Μάς άφησε τη συνταγή… και την μοιράζομαι και αυτή μαζί σας…
Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια τής γιαγιάς μου, και θα μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά…!! Θα σάς ξυπνήσουν και εσάς αναμνήσεις, όπως εμένα οπότε τα φτιάχνω..!
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Αρχικά βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει στο φρέσκο γάλα. Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και το ξύδι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια περνάμε το κρεμμύδι από το μούλτι και το βάζουμε και αυτό στον κιμά.
Προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά τα αυγά, τις φέτες ψωμιού τις οποίες τις έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει καλά, την σόδα, το ούζο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Αφού ο κιμάς είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε με μία μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τον βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ έτσι ώστε να γίνει πιο αφράτο. Την επόμενη μέρα πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μπαλίτσες βουτώντας τα χέρια μας σε ούζο.
Δείτε ακόμα Αφράτα κεφτεδάκια χωρίς αυγό
Τέλος τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύπτει τον μισό κεφτέ. Αφού τα τηγανίσουμε τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αφού σοταριστούν βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στην συνέχεια τον δυόσμο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφού η σάλτσα είναι έτοιμη βουτάμε μέσα τα κεφτεδάκια μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στην σάλτσα για άλλα 5 λεπτά. Συνοδεύουμε με ό,τι μας αρέσει.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Οι Συνταγές της Κυριακής
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr